Een boek dat je moet lezen
@john winkel - Namens velen
Uitgeverij Doornwater
Voor ik aan dit boek begon heb ik me afgevraagd of het onderwerp van de nasleep van de banken crisis niet te zwaar zou zijn en eerlijk, zag ik een beetje tegenop om er aan te beginnen. Het is namelijk wel een dik boek. En ik was nog onbekend met dit thema. Ook wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten.
Maar wat ben ik blij dat ik hem toch heb gelezen!
Het boek gaat niet alleen over de bankencrisis maar zoveel meer. Over geld, macht maar ook over de gewone mensen zoals jij en ik met familie en een baan die alles dreigen te verliezen door een beslissing die voor hun genomen wordt waar ze zelf niks aan kunnen veranderen.
John Winkel weet de gevoelens van de personages zo goed te beschrijven dat je je oprecht kan verplaatsen in deze mensen hun machteloosheid en hun eigen daden waardoor er tussen dader en slachtoffer maar een dun lijntje is. Tijdens het lezen van dit boek heb ik zelf regelmatig even stil gestaan bij bepaalde dilemma's en me afgevraagd wat ik zou doen als ik in hun schoenen zou staan. Daarna kon ik me ook goed verplaatsen in de keuzes van de personages.
Doordat het onderwerp zo dicht bij de gewone mensen blijft, kon ik het verhaal goed waarderen en las ik makkelijk door. Het zou iedereen kunnen overkomen. De thema's die aan bod komen zijn op.de dag van vandaag nog altijd relevant.
Namens velen is een thriller met meerdere lagen en eentje die je regelmatig even stil laat staan bij de eigen situatie. Ook is het verhaal informatief.
Het is zeker een boek die nog even blijft nazinderen. Maar aan iedereen die dit boek in de kast heeft staan of het ontziet om er in te beginnen zou ik zeggen : ga hem toch maar lezen! Je zult geen spijt krijgen. Van. Mij krijgt dit boek 5 sterren.
Dankjewel voor dit recensie exemplaar!
Met dank aan uitgeverij Doornwater en John de Winkel.
Uitgeverij Doornwater
Maar wat ben ik blij dat ik hem toch heb gelezen!
Dankjewel voor dit recensie exemplaar!
Met dank aan uitgeverij Doornwater en John de Winkel.