Mooi

Stephannie34 20 januari 2026
Recensie

Geschenk van de zee- Julia Kelly
Ambo Anthos uitgevers

Ik mocht dit boek vooruitlezen
Wat een mooi boek, het speelt zich af in een vissersdorpje rond 1900. Watbheeft deze auteur de omgeving en het verhaal mooi uitgeschreven. Filmisch. Een boek dat je raakt.

Geschenk van de zee raakte me vooral door de sfeer. Vanaf de eerste pagina voelde ik de kou, de stilte en de dreiging van de zee. Het verhaal bouwt rustig op, maar zit vol emotie: verlies, hoop en de vraag of je het verleden ooit echt kunt loslaten.
Dorothy is een personage waar ik direct met meeleefde. Haar verdriet is tastbaar en de komst van het aangespoelde jongetje zette me constant aan het twijfelen: hoop je mee, of bescherm je jezelf tegen opnieuw verlies? Dat spanningsveld vond ik heel sterk.
Dit is geen boek voor wie actie zoekt, maar wel voor lezers die houden van een melancholisch, sfeervol verhaal dat langzaam onder je huid kruipt. Voor mij was het een stille, ontroerende leeservaring die nog even bleef nazinderen.

Meer recensies van Stephannie34