Spannend
Voor de blogtour van Uitgeverij Hartklopper mocht ik De nieuwe thriller novel van Auteur Jeany Bijloo lezen. Vandaag is het mijn beurt om mijn review met jullie te delen!
Volmacht – Jeany Bijloo
In Volmacht volgen we Carmen, een jonge vrouw die al lange tijd worstelt met ziekte, verlies en uitzichtloosheid. Wanneer het leven voor haar ondraaglijk voelt, komt ze via het dark web in contact met iemand die beweert haar te kunnen helpen. Wat begint als een schijnbaar rationele oplossing, verandert langzaam in een beklemmende situatie waarin macht, afhankelijkheid en vertrouwen een grote rol spelen.
Vanaf de eerste pagina voelde dit verhaal ongemakkelijk – op een goede manier. Volmacht is kort, maar allesbehalve oppervlakkig. De spanning zit niet in actie, maar in de psychologie. Je voelt de wanhoop van Carmen en tegelijkertijd sluipt er steeds meer twijfel binnen. Dat maakte dat ik bleef doorlezen, ook al was het soms confronterend.
Wat ik sterk vond, is hoe de auteur zware thema’s durft aan te snijden zonder te overdrijven. Het verhaal zet je aan het denken en laat je niet onberoerd achter. Ondanks het beperkte aantal pagina’s voelt het compleet en goed doordacht aan.
Volmacht is een intense psychologische novelle die je in één ruk uitleest, maar die nog lang in je hoofd blijft zitten. Geen luchtige thriller, wel eentje die je raakt en laat nadenken. Absoluut een aanrader voor lezers die houden van verhalen met diepgang en een donkere rand.
Volmacht – Jeany Bijloo