Het zàl toch niet echt zo zijn…….
Dit boek kan je uit je slaap houden, je bent gewaarschuwd! In 1945 plegen Adolf Hitler en Eva Braun zelfmoord, meteen na hun huwelijk. Hun lichamen worden verbrand. Er is altijd nog wat geheimzinnigheid omtrent dit verhaal en Brian Klein (naar eigen zeggen gek op complottheorieën) heeft in coronatijd dit thema onder handen genomen.
In 2012 breken drie mannen in in een bank in Buenos Aires en roven een groot aantal kluizen leeg. De buit loopt in de miljoenen. De eigenaren van de kluizen krijgen dit te horen, waaronder Richard Franklin, directeur van een van de grootste farmaceutische bedrijven van de Verenigde Staten. Zijn zoon is een van de Republikeinse kandidaten voor het presidentschap. De kluisroof is voor Richard een absolute ramp en hij schakelt onmiddellijk een beveiligingsbedrijf in om de inhoud van zijn kluis terug te krijgen en te zorgen dat niemand ooit hierover iets hoort. En dan gaat het alleen om een oude aktetas met inhoud. Maar ook de politie zit niet stil, in Buenos Aires en in San Francisco. Tussendoor gaat de schrijver terug in de tijd, naar 1945 en latere jaren, naar wat er gebeurd is in Argentinië op een verafgelegen landgoed. Brian Klein kan geweldig schrijven en hij heeft een fantastisch plot bedacht, zo realistisch dat je soms denkt: het is een boek, maar wàt nou áls…. stel dat….. en dan op het einde komt er nog een wending. Dit is pas het eerste boek van drie. Hoe lang moeten we wachten op het vervolg?? Nagelbijtend spannend. Aanrader dus.