Weer terug naar Howth
Voor de derde keer neemt Jana Schikorra ons mee naar het Ierse kustplaatsje Howth. In deel 1 lazen we over Kate die de Rainbow Hearts Library krijgt van haar tante Fiona. Ze maakt er een groot succes van. In deel 2 kwam Luca erbij, die ook meteen in de grote liefhebbende gemeenschap van Howth werd opgenomen. Ook zij was enthousiast over Rainbow Hearts en ontdekte haar eigen talent hierin. En in deel 3 gaat het over Sophie die we hiervoor al zijn tegengekomen. Het is winter en Sophie heeft de schoenendoos gevonden die ze vroeger had begraven en waarin ze een briefje had gestopt waarop ze haar dromen voor de toekomst had geschreven. Helaas ziet ze nu dat niets hiervan is uitgekomen. Ze werkt zonder veel enthousiasme in de chique damesmodezaak van haar tante Brianna en verder leeft ze van dag tot dag. Ze is opgeleid tot patissier, maar ze heeft een blokkade, ze kan niet meer bakken. Sophie wordt moedeloos, zelfs het naderende kerstfeest kan haar niet enthousiast maken. Maar dan komt Hayden, de kleinzoon van de oude meneer Doran Donnelly (een bijzonder lieve man, de favoriet van iedereen in de kring) vanuit Canada naar Howth. Sophie treft hem terwijl hij bij Rainbow Hearts naar binnen kijkt. En dan later hoort Sophie dat Luca een zware griep heeft en zeker twee weken uitgeschakeld is. Ze besluit *spoiler alert* in te vallen als chauffeur van de boekenbus en door de regio boeken te gaan bezorgen. Hayden blijkt graag met haar mee te willen rijden. Sophie vindt het heerlijk op de bus en krijgt ook nog eens een geweldig idee. Sophie leeft op. Op het einde komt het briefje uit de schoenendoos weer ter sprake.
Dus: het is fijn om weer in Howth te zijn, de bekende mensen tegen te komen en te lezen hoe Sophie zich steeds verder ontwikkelt. Net als in de vorige delen bezondigt Schikorra zich nogal eens aan overdreven vergelijkingen en valt ze in herhaling. Maar: who cares? Gewoon een fijne feelgood roman en het hele Rainbow Hearts concept is zó aantrekkelijk! Dat willen wij boekenliefhebbers allemaal!