Onevenwichtig, oppervlakkig.
Wat belooft dit boek veel: twee zussen (tweeling) wonen in Texas. Lizzie runt daar een lavendelboerderij en heeft een vreselijk verlies achter de rug. De andere zus, Mercy, schrijft met veel succes detectives. Hun moeder is onlangs overleden. Dan krijgen ze bericht dat hun grootvader van vaderskant) in Ierland overleden is. Ze hebben hem nooit gekend, maar hij heeft hen zijn cottage in een hofje en zijn boekwinkel nagelaten, in een dorpje aan zee in Ierland, Shamrock Cove. Ze verhuizen naar hun cottage, een huis met hoekjes, nissen, verborgen ruimtes etc. en gaan in de boekhandel kijken: kasten vol boeken, een verborgen deur, enfin, de droom van een boekenliefhebber. Die droom spat gauw uiteen wanneer een van de bewoners van het hofje, een nogal zure man, dood neervalt. En dan vindt Mercy dat het haar taak is om te onderzoeken wie hem heeft vermoord, dat concludeert ze meteen. Ze schiet alle kanten op, doorkruist het politieonderzoek, is beledigd als de rechercheur haar op de vingers tikt, probeert in te breken en dat alles met het steeds herhaalde motto: ik schrijf goede detectives, dus ik ben goed in recherchewerk. Als ze doktersromans schreef, kon ze waarschijnlijk ook operaties verrichten, die toon slaat ze voortdurend aan. Het boek is in vele opzichten erg onevenwichtig: de zussen vertrouwen onmiddellijk mensen die ze voor het eerst ontmoeten omdat ze zó aardig zijn of zó gezellig. Daarnaast verdenken ze ook meteen iedereen. Het grote verlies van Lizzie wordt regelmatig aangestipt, maar het blijft aan de oppervlakte. De twee zussen worden door alle bewoners meteen in de armen gesloten, iedereen is blij dat ze er zijn (waarom??), ze gaan meteen allerlei dingen regelen, iedereen houdt van hen, hoewel Mercy, zelfbenoemde detective, iedereen regelmatig de meest botte en brutale vragen stelt. De uiteindelijke oplossing is onwaarschijnlijk, komt uit de lucht vallen en is ook weer totaal niet in evenwicht. Laatste puntje: er wordt een herdenking georganiseerd voor iemand en Mercy vraagt zich af waarom dat niet in een kerk gebeurt, want, zo denkt ze, er is in Shamrock Cove toch een prachtige kathedraal?? Hallo?? Een kathedraal in een heel klein kustdorpje? Een kathedraal is een kerk waar een bisschop zetelt. En in het hele verhaal komt die kerk nergens meer voor. Onevenwichtig, dus de volgende delen hoeven voor mij niet.