De cover matched niet bij het verhaal en daardoor een teleurstelling voor mij
Helaas zit er soms een boek tussen waarvan je denkt dat je hem heel leuk gaat vinden, maar deze flink tegenvalt. So I took one for the team hahaha
Door deze cover lijkt het net of dit een vrolijke feelgood romance is, maar dat is het zeker niet, dus laat de cover je niet misleiden. Het is namelijk allesbehalve vrolijk, feelgood of romance. Ik zou het eerder omschrijven als een beschrijving van medewerkers in een boekenwinkel die melancholisch zijn, rare obsessies met stofzuigers en schildpadden hebben, niet kunnen omgaan met hun angsten, maar er ook niets aan doen om hun leven beter te maken.
We volgen in het boek Sophie Bernstein die haar eigen boekenwinkel runt. Sinds de dood van haar man, is haar leven niet meer wat het was. Het runnen van de winkel, omgaan met jonger personeel, dealen met de zoveelste stofzuiger die stuk gaat. Haar leven heeft niets vrolijks meer. Door de angst die ze ontwikkelt vanwege de gebeurtenissen in de huidige maatschappij wordt ze angstig en is ze op zoek naar een schuilplaats.
Verder volgen we bijvoorbeeld ook nog Clemi, een medewerkster die de events in de boekenwinkel organiseert voor een minimum loontje. Ze werkt keihard, maar moet vooral ook de rotklusjes doen. Zij koopt in een dronken bui met Noa een schildpad, maar niemand kan er voor zorgen.
Het boek speelt zich af tijdens een paar dagen. Hierdoor zit er ook niet echt een doel in het verhaal, kabbelt het voort door geklaag van de karakters, en gebeurt er ook niets waardoor hun leven beter wordt. Helaas dus een flinke teleurstelling voor mij :( Volgens de omschrijving en anderen zou er humor in zitten, maar ik heb die helaas niet kunnen vinden.