Ik vond deze nog leuker dan deel 1!
Dit keer volgen we Maggie de dochter is van de personages in boek 1, dus ik vond het heel leuk om op deze manier verder te gaan in deze serie.
Omdat Maggie's beide ouders tijd pendelaren zijn, pendelt zij niet tussen 2 tijdperken, maar zelfs tussen 3. Zo leeft ze in 1861 het leven als dochter van een senator tijdens de amerikaanse burgeroorlog. Leeft ze samen met haar tijdpendelaar ouders in 1941 tijdens het begin van de 2e wereldoorlog als verpleegster. En als laatste in 2001 waar ze studeert om arts te worden tijdens de aanslag op 9/11.
Op haar 21e moet ze weer voor 1 tijdperk kiezen. Maar omdat die keuze alleen al zwaar genoeg is wil ze in geen van haar levens een liefdesrelatie aan gaan omdat de keuze dan nog moeilijker wordt.
Maar je raadt het natuurlijk al in elk van haar levens komt een man op haar pad, die haar doet twijfelen over alles en nog wat. En in de tussentijd probeert ze 1861 niet te verspelen door de medische kennis die ze in toekomst op heeft gedaan en zo zonder dat ze het weet de toekomst te veranderen, want als dat gebeurt dan is die tijdlijn sowieso verspeelt!
Dus kan ze de mannen op afstand houden? Zal ze een tijd pad verspelen door kennis uit de toekomst? En overleeft ze überhaupt elk tijdpad tot haar 21e, want in elk van de 3 paden leeft ze in een tumultueuze tijd!
Ik vond het weer prachtig hoe alle verhalen en levens zijn beschreven. De historische gebeurtenissen die iedereen natuurlijk zo goed kent. En de innerlijke tweestrijd die ze in het verleden heeft door haar kennis uit de toekomst, het is zo goed te begrijpen hoe ze daarmee worstelt. Ik kan niet wachten op de rest van deze serie!