Indrukwekkend en emotioneel liefdesverhaal

TalkBooksWithMeli TalkBooksWithMeli
7 mrt 2026

Dit was mijn eerste boek van Chantal, en zeker niet mijn laatste, want dit einde, en het voorproefje van deel 2, Ik. Wil. Meer!

In dit verhaal volgen we via een Dual POV - die heel slim is vormgegeven door verschillende lettertypes in het boek - Boreas en Gemma.

Dit is een typische ontmoeting van juiste persoon, verkeerde moment. Gemma loopt letterlijk tegen Boreas aan in de metro, die haar ondanks dat ze elkaar niet kennen, een veilige haven biedt in de drukte. Op dat moment speelt er veel in Gemma's leven, en deze zorgzaamheid van een vreemde doet haar veel.

Ze gaan elk hun eigen weg, maar het lot wilt dat het anders loopt. Ze hebben nog meerdere toevallige ontmoetingen die dag, en de aantrekkingskracht is onmiskenbaar.

Deze ontmoetingen zetten een kettingreacties in gang. Gemma is eigenlijk nog getrouwd, maar woont al een tijdje bij haar vriendin Sara die ook de zus van haar man is. Sara en haar man hopen nog dat het goedkomt. Maar Gemma begint aan alles te twijfelen sinds de ontmoeting met Boreas.

Acht dagen, zoals de titel al zegt, zolang is ook de tijdspanne van het boek. Boreas en Gemma brengen zoveel mogelijk tijd samen door, leven echt in hun eigen bubbel. Hun vrienden beginnen het door te hebben, en hebben allemaal hun mening klaar.

Gemma heeft het verleden nog niet afgesloten, en eigenlijk op het moment dat ze denkt een beslissing te hebben gemaakt, verandert alles.

Ik vond het een indrukwekkend verhaal, de personages voelen echt, ze hebben echte problemen, en je gaat echt met ze meeleven. Ondanks dat Acht Dagen een afgerond verhaal is, doet een inkijkje in het vervolg Acht jaar, lijkt het alsof er toch nog een onverwachte wending komt. Ik kan dus niet wachten op het vervolg dat uitkomt in juni!

Meer recensies van TalkBooksWithMeli