Wow wat een fantasy debut!

TalkBooksWithMeli TalkBooksWithMeli
20 mrt 2026

Wow wat een fantasy debut! En dan te bedenken dat Sytze dit boek eerst helemaal met de hand heeft geschreven, dat betuigt van echte toewijding!

In het boek volgen we via verschillende POV's het verhaal van Izel, de archivist. Wat dit precies inhoud kom je gedurende het verhaal erachter.

Izel is haar ouders verloren en een deel van haar geheugen. Ze is nu onder de hoede van Dr. Stolk. Hij heet een apparaat uitgevonden wat Izel zou moeten helpen haar onderbewuste te betreden en haar herinneringen te herbeleven die achter gesloten deuren zitten verstopt, als een soort archief.

Ze zijn aangekomen in de hoofdstad Maarsk, waar steeds meer gevallen van de onbekende ziekte de Treur worden aangetroffen.

Dr. Stolk denkt dat Izel de sleutel gaat zijn tot het genezen van deze Treur.

Tegelijkertijd wordt er jacht gemaakt op Izel en haar krachten door Koning Pins. De Treur veroorzaakt onrust in de stad, en de mensen komen in opstand.

Alle verhaallijnen komen uiteindelijk weer bij elkaar tot een explosief einde!

Ik wil niet te veel verklappen over het verhaal, de personages, en de bijzondere wereld die Sytze heeft gecreëerd. Daarvoor moeten jullie het boek zelf maar gaan lezen!

Meer recensies van TalkBooksWithMeli