Slapeloze nacht
Ik lees dus eigenlijk nooit thrillers, maar ik had deze gekregen in een goodie bag en andere meiden in een whatsapp groep gingen hem samen lezen, dus ik dacht laat ik mijn horizon verbreden en meelezen.
Ik had het boek in 2 dagen uit, het is geen mega dik boek. Maar eigenlijk vooral omdat ik op de 1e dag al iets van 70% had gelezen, maar de hele nacht slecht had geslapen van de stress over dit verhaal. Ik moest daarna dus zo snel mogelijk verder lezen om te weten hoe het zou aflopen! Ik denk dat ik nu ook weet waarom ik dus eigenlijk geen thrillers lees haha
Ik moest in het begin echt een beetje wennen aan de schrijfstijl. Korte zinnen, korte hoofdstukken, en soms wazige gebeurtenissen. Maar uiteindelijk kom je erachter waarom dit zo is, en past het dus eigenlijk heel goed bij het verhaal.
In het boek volgen we Emmylou uit Frankrijk, die graag haar saaie Franse dorp wilt ontvluchten om au pair te worden in Engeland, zodat ze ook haar Engels kan verbeteren. Ze komt terecht bij een rijk gezin in een buitenwijk van London. Op het eerste oog niets vreemds aan de hand.
Maar er gaan steeds meer rare dingen gebeuren. Het gezin heeft 2 kinderen, maar de oudste is ziek, en loopt met krukken, maar niemand verteld haar waarom. Ze wonen in een wijk met in totaal 5 grote huizen, volledig omringd door een muur. Ze ziet amper de buren en hen au pairs. Ook is de moeder bijna altijd thuis, dus ze snapt niet zo goed waarom ze een Au Pair nodig hebben.
Ze krijgt steeds meer het gevoel een gevangene te zijn, maar wat willen deze mensen nou van haar? En gaat het haar lukken te ontsnappen?
Als je van spannende thrillers houdt waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten en moet weten hoe het eindigt, dan is dit boek voor jou. Maar lees je liever feelgood romance, dan deze misschien beter laten liggen, want dan eindig je met slechte nachten zoals ik haha