Advertentie

Dit boek neemt je mee terug in de tijd op een gezellige roadtrip te paard waarbij je onderweg allerhande situaties tegenkomt met de nodige infoborden om je op je reis te begeleiden. Alleen is iemand de kaart vergeten, dat had wel wat handig geweest op deze reis.

Het boek van Chris Houtman verteld het verhaal van een jong meisje die als vrijwillige gijzelaar (gedwongen door haar familie) wordt afgestaan aan Rome, zodat ze daar kan leren wat Rome inhoudt en wat het betekend. In Rome is keizer Nero aan de macht, en is het oppassen geblazen aan het hof. Elfleda zal al snel leren wat het betekent om in Rome op die periode te leven, en wie en wat je moet volgen en vertrouwen.

Chris Houtman heeft echt meer dan zijn best gedaan om deze Roman waarheidsgetrouw neer te zetten. De personages zijn gebaseerd op echte mensen, waarbij hij je op de hoogte brengt als je het verhaal aan het lezen bent. In dit boek is werk gekropen, en dat merk je zeker als je dit boek aan het lezen bent. Mijn oprechte waardering voor alle leuke info kaders en boxen die hij erbij geplaatst heeft, het maakt het verhaal lezen net een dimensie rijker als je weet wat er ook vroeger echt gebeurt is. Het enige spijtige is dat er geen kaartje voorzien is van de route die ze nemen, en als je daar naar benieuwd ben moet je zelf een beetje beginnen zoeken of oriënteren. De personages zijn aangenaam en redelijk realistisch geschreven, en niets is meteen wat het lijkt (zoals het vroeger ook wel geweest zal zijn).

Dit boek is het eerste deel van een trilogie, en als de andere 2 boeken even fijn geschreven zijn, is het wel een veelbelovende trilogie voor de toekomst!

Reacties op: Over Rome en andere steden

27
De Veleda-voorspelling - Chris Houtman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners