Advertentie

Dit boek is een leuk pareltje in al zijn aspecten. Het lijkt om te beginnen een boek te gaan over een non met een vreemd idee in haar hoofd. Laat je hier niet door afschrikken! Dit boek is zeker een geen boek dat zegt dat je moet geloven in iets, maar een boekt dat aanduid dat mensen die een zelfde ervaring/gedachte delen op een speciale manier samen kunnen komen.

Holy Trientje maakt een heel mooie samenvatting van een groep mensen die weinig met elkaar gemeen hebben buiten het feit dat ze een afkeer hebben van kernwapens/kernenergie. Ze willen hier samen een actie voor op poten zetten waarbij Trientje de gemeenschappelijke figuur is. Wat tot resultaat geeft dat je een boek krijgt met enkele grappige situaties, een mengelmoes aan landen en identiteiten en vreemde samenloop van omstandigheden.

Om dit alles in goede banen te leiden, is het boek opgedeeld in 2 delen. In het eerste deel leer je alle personages kennen en hun bagage die ze zullen meenemen doorheen de rest van het boek. In het tweede deel komt heel de samenwerking tot stand en leer je hoe deze vreemde bende samen probeert om aan de wereld duidelijk te maken dat kernwapens/energie niet oke is.

De schrijfstijl van dit boek is ontzettend leuk en makkelijk te volgen, serieuze onderwerpen worden aangepakt door ze soms een vrolijke noot te geven, en feit en fictie worden naadloos met elkaar verweven. Er zitten enkele leuke leerrijke stukken in dit boek die je misschien nog niet wist en geven stof tot nadenken zonder iemand aan de schandpaal te nagelen die er toch anders over nadenkt.

Reacties op: Actueel grappig en ontroerend verhaal

47
Holy Trientje - Anne-Gine Goemans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 6,49
E-book prijsvergelijker