24 dagen tot kerstmis

ThrillersandMore 05 februari 2023
Ik maakte eerder dit jaar voor het eerst kennis met de Escape Room-thrillers van Eva Eich. Daarom wilde ik ook graag deze speciale ‘Kerst Escape Room’ uitproberen; eens zien of het heel anders is dan de andere Escape Room-boeken.

Hoewel de kaft niet meteen een kerstgevoel oproept, heb je natuurlijk wel aspecten in het boek die bij kerst horen. De hoofdpersoon draagt een kerstmannenpak (daarover meer in het boek – spoilers) en meerdere elementen van de puzzels en plot hebben met kerst te maken.

Qua plot denk ik dat dit boekje beter in elkaar zit dan De schaduw van de raaf, het boekje dat ik eerder dit jaar van Eich las, hoewel de motivatie van de dader wat te fantastisch leek, maar dat kan aan mij liggen.
Net als in De schaduw van de raaf is het wel degelijk voelbaar dat de thriller in kwestie een luchtig geschreven verhaaltje is zonder te veel diepgang of een ingewikkelde schrijfstijl. Meer dan dat moet je ook niet verwachten. In mijn optiek is dit een puzzelboek waar je een spannend verhaaltje bij krijgt en dat is prima.

Wat ik wel jammer vond is dat de moeilijkheidsgraad van de puzzels vrij ver uiteen ligt. Sommige zijn erg makkelijk, terwijl andere juist ontzettend lastig zijn. Een opbouw van niet-al-te-makkelijk naar best-wel-moeilijk-maar-niet-onmogelijk was dan wat fijner geweest; dat de spanning en moeilijkheidsgraad beiden oplopen richting het einde.

Al met al was de Adventsthriller een leuk boekje met een kerstachtig randje dat veel lezers volgens mij een paar fijne avonden zal bezorgen (of je moet per dag slechts één puzzel willen oplossen – wie weet helpt dat als ze echt moeilijk zijn ).

Ik geef de 24 dagen tot Kerstmis van Eva Eich uit de Escape Room-serie 4 sterren.

Yfke

Meer recensies van ThrillersandMore

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.