De weg naar huis

ThrillersandMore ThrillersandMore
8 mrt 2023

Waarom schrijft een auteur een proloog? Deze vraag wordt meteen beantwoord als je begint in De weg naar huis. Vanaf het moment dat je de proloog hebt gelezen is het duidelijk dat, mits je al eens een boek van Fitzek hebt gelezen, dit weer een boek wordt zoals je van Fitzek gewend bent. Een laagje gruwel, psychologische spanning en een plottwist waarvan je weet dat die gaat komen maar tot op het laatste moment geen flauw idee hebt hoe die er dan uit gaat zien.

Zodra Klara in contact komt met Jules word je in een wereld geplaatst die je misschien wel herkent, want wie is er niet eens angstig geweest als je in het donker over straat loopt? Zo ook Klara die Jules mededeelt dat ze achtervolgd wordt en weet dat haar belager haar dood wil hebben. Met alle middelen die Jules in pacht heeft probeert hij haar gerust te stellen. Maar is dat voldoende om de belager van Klara te stoppen?

"Vaak zocht het verstand naar ingewikkelde manieren om de vergelijken van de angst minder traumatisch op te lossen."

Fitzek heeft met De weg naar huis weer bewezen dat hij een meester is in het schrijven van psychologische thrillers. Een verhaal met verschillende lagen waarvan elk laagje dunner en dunner wordt totdat alles is afgevijld en je achterblijft met de naakte waarheid.

Voor diegene die nog nooit iets van hem gelezen heeft, laat dit dan een eerste kennismaking zijn met het risico dat je voorlopig nog wat boeken hebt in te halen…

Ik geef De weg naar huis 5 sterren.

Danielle

Meer recensies van ThrillersandMore