Indrukwekkend historisch verhaal
Wat een prachtig verhaal….
Doch dat gevoel had ik in eerste instantie niet, bij de eerste hoofdstukken had ik zelfs twijfels om het boek verder te lezen, ik had eerder al “De Gifmengster” gelezen waar ik zeer van onder de indruk was, zelf één van mijn favorieten, en had ook nog andere boeken gelezen van Emma Anna, maar de eerste hoofdstukken van dit verhaal voelde anders, de manier van schrijven stoorde me zelfs een beetje, raar maar waar.
Ik heb het in ieder geval niet opgegeven dankzij de reviews, en daar heb ik goed aan gedaan, want hoe verder het boek hoe mooier, spannender, indrukwekkender, zelfs verslavend om verder te lezen, ik kon nog moeilijk stoppen.
Het 14e eeuws verhaal gaat over de 17 jarige Emily, die samen met haar, zeer jonge moeder en jongere zusje, woont. Hun vader zien ze af en toe, hij heeft elders een gezin en 2 kinderen, waarvan één dochter “Mary” overleden, en een zoon “Francis” die zich het lot van zijn halfzussen zeer aantrekt, vooral dat van Emily.
De roodharige Emily heeft een sterk en eigenwijs karakter, en haar hart op de tong. Ze is stapelverliefd op Malcolm, haar jeugdliefde, en wil met niemand anders dan met hem huwen. Doch haar vader beslist daar anders over, hij zal haar meenemen naar zijn thuis om haar uit te huwelijken met de man naar zijn keuze. Emily is razend en verdwijnt als een dief in de nacht om met haar enige liefde Malcolm te huwen, alles is geregeld, en het huwelijk wordt ingezegend, maar dan slaat het noodlot toe.
Emily haar leven wordt volledig op stelten gezet, het verhaal krijgt een prachtige draai die met de bladzijde spannender, mooier, en angstwekkender wordt, vooral Berkley speelt een indrukwekkende rol.
Af en toe is het verhaal erotisch getint, maar het overheerst niet, en is ook nooit storend.
Ik vind de historische verhalen van Emma Anna de mooiste. Zijn zelfs geschikt om er een film van te maken.
In het nawoord las ik dat het volgende boek, uit deze reeks, over Prinses Aurora zal gaan, ik ben benieuwd en ga het zeker lezen.