Guillaume en zonen
Mooi boek, het levensverhaal betreffende Guillaume Van der Stighelen. Je leest over zijn kinder- en puberjaren, tot zijn oude dag. De band met zijn ouders, met familie en goede kennissen. De invloed die anderen hadden op zijn toekomst enz.
Guillaume aanhoort de situatie en problemen ivm cholera van Dr Victor en begrijpt dat er iets drastisch moet aan gedaan worden om deze ziekte te voorkomen, hij komt met het idee om een buizensysteem aan te leggen waar schoon water door loopt, en buizen waar het vuil weer wegloopt, door gans de stad Antwerpen, zijn vader lacht het weg en gelooft er niet in. Guillaume zet door, begint van nul naar een zeer belangrijk en goed draaiend klasse bedrijf van sanitair, dat tot ver bekendheid krijgt.
Wat betreft relaties….Zijn eerste liefde heeft hem in de steek gelaten, hij kan ze niet vergeten. Later huwt hij met Caroline, het is een goed huwelijk en hij krijgt er een ideale schoonvader bovenop. Het huwelijk wordt gezegend met drie zonen, en één dochtertje, naar wie het boek genoemd is.
De band is niet echt close te noemen tussen vader en zonen, wat Caroline haar moederhart vaak pijn doet.
Het voelt aan als een dik boek omdat de hoofdstukken lang zijn, en dat is soms lastig als je even middenin een hoofdstuk moet stoppen, maar het blijft een mooi en interessant verhaal waar veel in gebeurd. Is het waargebeurd ? Ik weet het niet eigenlijk, ik ben gaan zoeken in krantenarchieven en vind niets of weinig terug.