Advertentie

Recensie Escape room van Megan Goldin

Ik mocht dit e-boek ontvangen van uitgeverij Anbo/Anthos en Hebban, waar ik erg blij mee ben, want het gegeven van de escaperoom intrigeerde mij heel erg. Ik heb nog nooit een boek gelezen waar een escaperoom zo een grote rol in speelde.

Het verhaal gaat over de prestigieuze firma Stanhope and Sons, en hoe meer je over hen leest, hoe meer je nekharen recht over eind gaan staan. Ik kan mijzelf echt niet voorstellen dat je daar zou willen werken, wat een vreselijk bedrijf! Aan de top binnen het bedrijf werken Vincent, Sam, Jules, Silvie, Lycy en Sara. Het is hun taak om de beste deals voor hun cliënten te sluiten, en daarbij wordt er door verschillende leden van het team over lijken gegaan. De concurrentie binnen het team is moordend, en er wordt dan ook niet op een slachtoffer meer of minder gekeken. Iedereen is alleen met zichzelf bezig.

Op een avond moeten Vincent, Sam, Jules en Silvie naar een leegstaand gebouw in de South Bronx komen, zogenaamd voor een vergadering. Ze voelen alle vier wel dat er iets niet klopt, maar ze gaan toch, want het gaat niet zo goed met het bedrijf, en ze willen natuurlijk niet ontslagen worden. De hoofdstukken worden afzonderlijk verteld door Sara, hoe is zij bij Stanhope and Sons terecht gekomen, en hoe heeft er kunnen gebeuren wat er is gebeurd. En er wordt beschreven wat er in de lift, de escaperoom, gebeurd. Er heerst chaos, niemand vertrouwd elkaar, het is heel erg heet en donker in de lift, en hij gaat niet open. Het eerste hoofdstuk blies me echt omver, en ik dacht echt, als dit de stijl van de rest van het boek is, nou, dan beloofd het wat!! Helaas was dat voor mij niet het geval. Het is een vermakelijk verhaal, maar ik werd verder niet meer zo door het verhaal gepakt als bij het eerste hoofdstuk.

Reacties op: Vermakelijk

247
De escaperoom - Megan Goldin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker