Problemen oplossen met Debbie

TreasureinBooks 03 februari 2026
Debbie schrijft een column voor een lokale krant met adviezen aan vrouwen. Vooral praktische adviezen, zoals tips over schoonmaken of tuinieren. Maar eigenlijk zou ze liever andere adviezen geven om deze vrouwen uit de brand te helpen.

Thuis zijn er genoeg problemen: Debbie’s man Cooper houdt iets voor haar achter. Haar dochter is uit het voetbalteam gezet. En haar boekenclubje doet nogal neerbuigend tegen haar.
Debbie besluit het heft in eigen handen te nemen en zelf een oplossing te zoeken voor de tegenvallers in het leven. En misschien kan ze dan meteen de spoken uit haar verleden meenemen?

We lazen het boek met de boekenclub van Ilona van uitgeverij LS, waardoor ik het boek opgestuurd kreeg om te recenseren. Maar zoals altijd zijn we vrij om eerlijk te zeggen wat we van het boek vonden.

Lieve Debbie is pas mijn tweede Freida McFadden, maar deze beviel me heel goed. Ik hou van gekke en lichtelijk ontspoorde hoofdpersonages, wat Debbie zeker ook is. Waar ik in het echte leven zeker van de regels ben, mag ik een boek iemand best een beetje voor eigen rechter spelen, zo af en toe.

Het boek vond ik zelf lekker weglezen. Bij de leesclub gaf men aan dat het langzaam op gang komt. Daar ben ik het wel mee eens, maar je merkt ook al snel wat voor soort persoon Debbie is. Ik vind dat leuk, dus ik was ook geneigd door te lezen. Op den duur komt er een soort spanning in, waardoor het echt verslavend begint te worden. Ik ging er supersnel doorheen en wilde blijven doorlezen.

Deze verslavende stijl is heel fijn en zover ik heb begrepen typerend voor McFadden. Heerlijk als je echt even zin hebt in een boek waar je makkelijk in kunt lezen. Beginnen in een nieuw boek vind ik altijd lastig, maar ik had hier dus verrassend weinig moeite mee.

Lieve Debbie smaakt zeker naar meer McFadden: vooral als ik in de leesclub hoor dat het niet eens haar beste boek is. Het kan dus alleen maar beter worden!

Kortom: heerlijk boek dat ik zeker zou lezen met genoeg verrassingen om het spannend en onvoorspelbaar te houden.

Meer recensies van TreasureinBooks