Indrukwekkende thriller over een belangrijk onderwerp
Claire heeft alle banden met haar familie verbroken. Na een traumatische jeugd vol geweld heeft ze zich losgeworsteld en leeft ze haar eigen leven. Haar zusje Demi heeft ze geprobeerd mee te krijgen, maar die bleef loyaal aan hun moeder en wilde niet mee met Claire. Desondanks is ook Claire niet helemaal vrij: ze heeft een schild om zich heen om niet weer in dezelfde situatie te komen.
Als haar moeder contact zoekt, wil Claire er niets van weten. Maar ze houdt vol. Demi is vermist geraakt in Brazilië. Maar niemand neemt het serieus. Hoewel Claire er eigenlijk niets van weten, besluit ze toch naar Brazilië af te reizen. Want wat als haar moeder toch gelijk heeft?
Het boek is moeilijk om te beoordelen. Het is een heel belangrijk boek: het vestigt aandacht op geweld tegen vrouwen en op femicide. Het laat heel duidelijk zien dat slachtoffers per ongeluk in een situatie verzeild raken. En ook hoe moeilijk het is om eruit te komen.
Wie is nu eigenlijk ‘de sterkste zus’? Die vraag kan ik na het lezen nog steeds niet beantwoorden. Is het Claire, die zich los weet te maken van haar familie? Of Demi, die weer durft te geloven in de liefde?
Het boek zat vol spanning: het is moeilijk weg te leggen, omdat je wilt weten wat er gaat gebeuren. En omdat je veel hoop hebt richting het einde. Dat zorgt ervoor dat het boek zeker als thriller de boeken in mag.
Van Angelique Haak zal ik zeker meer gaan lezen, want dit boek laat al zien hoe sterk ze kan schrijven. Je wordt helemaal meegezogen in het verhaal.
Kortom: een ijzersterk boek dat je eigenlijk gelezen moet hebben. En hopelijk zet het weer veel mensen aan het denken over dit belangrijke onderwerp.
Dank aan World of Thrillers voor het exemplaar voor de leesclub.
Dank aan World of Thrillers voor het exemplaar voor de leesclub.