Spannend boek over een oververhitte huizenmarkt

TreasureinBooks 30 januari 2026
Margo en haar man Ian zijn al jaren op zoek naar een huis. Ze hebben er alles voor over: ze wonen tijdelijk in een klein appartement zodat ze de overwaarde van hun vorige huis vrij hebben gespeeld, al het geld moet opzij gezet en andere dromen staan op pauze. Maar de op hol geslagen huizenmarkt maakt dat ze steeds net misgrijpen.

Dan komt het perfecte huis op de markt. In de ideale buurt, met een indeling om van te dromen. En zelfs de inrichting is al naar de smaak van Margo. Ze moeten alles op alles zetten om dit huis te bemachtigen. Maar hoe ver ben je bereid te gaan voor je droomhuis?

Het beste bod is het debuut van Marisa Kashino en wat voor eentje! Het is geen politie- of detectivethriller, maar eentje waarin de spanning langzaam opbouwt. In een detective is er vaak een moord of andere misdaad gepleegd en puzzel je samen met de politie (of een ander personage) naar de oplossing toe. Er komen dan verschillende verdachten voorbij. In dit boek is er een dreigende sfeer, maar moet je maar afwachten waar het naartoe gaat.

Recentelijk las ik bijvoorbeeld Het geheim van de tradwife, die een vergelijkbare opbouw heeft. Zelf houd ik wel van dit soort thrillers. Die spanning sluimert en bouwt langzaam op, wat maakt dat je door wilt blijven lezen. Wat gaat er gebeuren? Wie gaat wat doen?

Margo is een fijn hoofdpersonage. Dat is misschien gek om te zeggen, want ze is niet heel sympathiek, maar haar omstandigheden geven daar wel reden toe. Het zijn allemaal heel menselijke problemen waar ze mee moet dealen, dus je kunt haar frustratie wel goed begrijpen. Maar Margo heeft geen filter meer en gaat veel verder dan je zelf zou doen. Hoop ik dan..

Ik vind de sfeer van het boek te vergelijken met boeken als Julie Chan is Dead en Hoe vermoord je een man op 10 manieren?, mocht je deze boeken kennen. Het boek is meer psychologisch: je gaat mee in het hoofd van het hoofdpersonage. Je ziet de keuzes die gemaakt worden. De situaties waar je in terecht komt. En je kunt meedenken met wat er gebeurt in het hoofd van Margo: wat zou ik zelf doen in die situatie?

Ik houd van deze sfeer in een boek. Hoe ver zal Margo gaan? Wat gaat ze nu doen om dit probleem op te lossen? En hoe gaat ze zich uit deze situatie redden? En ik kan me altijd zó verbazen over hoe de geest van sommige auteurs werkt, haha. Maar stiekem (en misschien lichtelijk verontrustend) vind ik deze thrillers echt fantastisch. Ik hou van gekke mensen, dat blijkt wel weer.

Kortom: een fijne, psychologische thriller die je moeilijk weg kunt leggen. Een sterk debuut, ik kan niet wachten om meer te lezen!

Veel dank aan HarperCollins dat ik onderdeel uit mocht maken van het reviewteam van Het beste bod, zodat ik het kon lezen voor het uitkwam. Mijn mening is helemaal onafhankelijk van het feit dat ik het boek gekregen heb, zoals altijd.

Mijn recensie is ook terug te vinden op mijn blog: https://www.instagram.com/treasureinbooksnl

Meer recensies van TreasureinBooks