Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Karin Slaughter, maar dan een Agatha Christie-mysterie

TreasureinBooks 10 juni 2024
Sara Linton en Will Trent zijn op huwelijksreis. Ze gaan naar de McAlpine Lodge in de Appalachen. Will kent het bijbehorende kamp vanuit het kindertehuis, hoewel hij er zelf nooit naartoe mocht. Nu kan hij deze plek die hij nog kent uit zijn kindertijd eindelijk in het echt zien.
Na een heerlijke eerste dag gebeurt echter iets vreselijks: er wordt een moord gepleegd. En door de afgelegen ligging van de lodge zijn de enige verdachten de familie McAlpine en de andere gasten van de lodge, net als in een Agatha Christie. Maar de moord oplossen blijkt niet gemakkelijk, want de familie McAlpine heeft een ingewikkelde geschiedenis. En ook de andere gasten zijn niet zonder geheimen. En dan duikt er ook nog een oude bekende van Will op..

Een klassieke Karin Slaughter, maar wel in een totaal andere setting. Omdat ik Sara en Will echt fantastisch vind was ik blij met de opzet. Je leest veel meer over hen dan normaal, waar ze meer een zij-plot zijn vergeleken met de moord. Gelukkig is het boek niet helemaal los van Faith, want zij is een fijne partner voor Will en brengt altijd wat nieuws in het verhaal.

Hoewel het boek hier en daar iets te traag is, vond ik het over het algemeen erg spannend. Op den duur had ik een vermoeden wie de dader was, maar ik bleef steeds twijfelen. Uiteindelijk had ik toch gelijk, maar het duurde tot het laatste moment voor ik zeker was. En daar houd ik van! Karin Slaughter kan dit beter dan veel andere auteurs. Net als in elke thriller is geen van de dingen in het plot zonder nut, maar niet alle geheimen dragen bij tot de oplossing van de moord. Daardoor zijn haar boeken toch veel minder voorspelbaar en blijf ik ze graag lezen.

Ik vond de personages bijna allemaal niet sympathiek, wat heel realistisch is, maar ook maakt dat ik iets minder mee kon leven. Daarom geen volle 5 sterren, ook omdat ik toch de moordenaar had geraden (zag ik achteraf). Maar hij komt wel dicht in de buurt. Ik ben vooral streng omdat ik het kan vergelijken met haar andere fantastische boeken.

Kortom: een heel goede Karin Slaughter, een heel goede thriller en zeker weten een aanrader.

Niet bekend met Karin Slaughter? Zoals elk van haar boeken is het gruwelijk, lees je vrij specifiek wat er gebeurd is en schuwt ze niet voor duistere verhalen. Maar het is geen typische Karin Slaughter, want de beperkte groep verdachten gebruikt ze voor het eerst. Je kunt het boek heel goed los lezen, hoewel ik voor series altijd aanraad bij deel 1 te beginnen. Het is echter een rond verhaal waarbij je niet per se de voorkennis uit de andere boeken heeft.

Sterren: 4,25 sterren

Dank aan HarperCollins dat ik het boek vooruit mocht lezen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van TreasureinBooks

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?