Advertentie
    veravb Hebban Recensent

Een fungus, een schimmel die in de ruimte is geweest en terug op aarde gekomen na het neerstorten van een ruimtetuig zaait doodt in een gehucht in Australië. Het is eind jaren tachtig. Het Amerikaans leger heeft een speciale eenheid om dit soort bedreigingen aan te pakken en ze doen het grondig. Robert Diaz en partner Trini hebben al meer van dit soort klussen gedaan en ze hebben geen schrik. Nadat ze een staal genomen hebben wordt het gehucht platgebombardeerd. Het staal wordt ergens in een ondergrondse opslag opgeslagen, in een grote diepvries waar het lekker koud is. Probleem opgelost.

Maar niet voor dit soort schimmel, het heeft als het ware een geheugen en is extreem slim en kan door alles heen. En als het dan nog een beetje opwarmt door klimaatverandering is het helemaal in zijn sas. Dertig jaar later staat het op het punt weer uit te breken. Het gebouw dat van het leger was is ondertussen verkocht en doet dienst als grote ruimte met opslagunits. Roberto Diaz, nu ex-leger en bijna bejaard wordt eropuit gestuurd om de kat terug in het bakkie te krijgen.

In tijden van Coronavirus een boek lezer over een biologisch organisme dat zomaar de wereld kan overheersen is misschien niet zo'n goed idee, maar wel heel spannend.
En dat is dit boek ook spannend maar vooral ook grappig zoals alles verteld wordt, de figuren die opdraven en de schimmel zelf. Niet alles is even geloofwaardig. Het wordt beeldend gebracht, daaraan zie je dat de auteur al aan meerdere films meegewerkt heeft. Veel details, uiteraard ook van de gruwel die het organisme aanricht. Te veel? Ligt eraan wat je gewoon bent.

Reacties op: IJskoud bewaren

1
Cold storage - david koepp
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker