Advertentie
    veravb Hebban Recensent

Amaryllis Fox is nog maar een kind wanneer haar vriendinnetje Lauren omkomt bij de Lockerbie aanslag, het neerhalen van Pan Am vlucht boven Schotland.
Haar vader is veel uithuizig wegens opdrachten overal over de wereld en ze gaat als kind ook een keer mee naar Rusland.
Wanneer ze achttien is, neemt ze een tussenjaar en gaat naar Thailand en nadien naar Myanmar om er te zijn op het moment dat de onderdrukking van 08/08/88 herdacht wordt, op 09/09/99/. Ze doet daar eigenlijk al aan spionage activiteiten, alhoewel het voor haar op dat moment precies vooral een avontuur is.
Na dat jaar gaat ze studeren, internationaal recht en tijdens haar laatste jaar wordt haar mentor Daniel Pearl in Afghanistan gevangen genomen, gefolterd en onthoofd.
Tel daar 09/11 ook nog eens bij en ze heeft meer dan voldoende redenen om zich aan te melden bij de CIA, ze wil iets doen voor haar land, om de wereldvrede te behouden, het kruitvat dat wereldpolitiek is ontmijnen.
Ze doorstaat een zware training, ondertussen moet ze voor familie en vrienden verbergen wat ze doet en proberen een ander leven te leiden.
Haar leven bestaat uit aliassen en ze moet zich daar zo goed mogelijk in inleven. Heel veel leugens zijn haar deel en dat begint wanneer ze een dochter krijgt toch te knagen en ze wil eruit stappen.
Moedig van haar om dit te doen want velen halen de schouders op bij alweer een aanslag, meestal ver van huis, soms dichterbij, we worden er bijna aan gewoon, maar zij wil er echt iets aan doen. Ze heeft daarvoor haar eigen leven on hold gezet.
Nu geeft ze voordrachten over vrede. Mooi toch.

Reacties op: Alles voor de vrede

1
Life undercover - amaryllis fox
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker