Midden in de nacht besluipt je
Mijn allereerste Sager. En ik kan alvast verklappen, ik ben zeker benieuwd naar zijn andere boeken.
Ik vond het verhaal op de eerste bladzijdes erg pakkend. Toch gaat het verhaal wat traag van start. De spanning wordt gaandeweg het verhaal wel goed opgevoerd. Er gebeuren soms onverklaarbare dingen die je echt bekruipen. En dan is er ook nog enorm veel geheimzinnigheid rondom het Hawthorne Instituut in het bos.
Je wisselt in het boek steeds van tijdlijn tussen het heden en de dagen rondom Billy's verdwijning. Dit zorgt ervoor dat je gaande weg het boek steeds meer informatie krijgt. Hierin volg je soms andere personages dan de MMC die we voornamelijk volgen, Ethan, de beste vriend van Billy. Je leert niet iedereen even goed kennen, maar ik vind het wel fijn om informatie van verschillende personages te krijgen.
Er zaten steeds kleine vaak verrassende wendingen in en het einde had ik kunnen zien aankomen, maar dat gebeurde toch niet. Ik had toch iets anders verwacht of gehoopt. Het verhaal was wel mooi afgerond.
Een verrassende thriller die meer gefocust is op het psychologische. Dus top voor iedereen die daarvan houdt en/of niet van bloederige thrillers houdt.