Een leuke standalone ya fantasy met queer rep

Verelien 03 mei 2025
In dit verhaal volgen we de FMC Seren, haar verloofde is op queeste gegaan, maar niet meer terug gekeerd. Seren gaat er alles aan doen om hem terug te halen. Kan Seren tegelijkertijd ook het dorp bevrijden?

In deze standalone ya fantasy zitten elementen van de Welshe cultuur en van de legende van koning Arthur. Ik vond het super leuk om daar wat meer over te lezen. Ook vond ik het fijn dat er weer genoeg queer rep in het boek zat. Maar ik ga er verder niet teveel over verklappen, want dat moet je zelf ontdekken.

Seren is een sterke FMC die niet bij de pakken neer gaat zitten, toch vond ik haar soms een beetje naief. Het boek is volledig vanuit haar perspectief geschreven, dus je leert haar goed kennen. Ik had het ook wel tof gevonden als er wat hoofstukken vanuit de POV'S van Daryn en Olwen waren geweest. Ik had hen graag beter leren kennen en nog meer willen ontdekken over het leven van Olwen.

De worldbuilding was goed neergezet. Je kreeg goed mee hoe het dorp Calon Carreg in elkaar stak en hoe het voor de bewoners was.

Ik vlieg altijd door Jen haar boeken heen en dat was nu niet anders. Sommige stukken waren leuke verrassingen, waar andere meer voorspelbaar waren. Het was een erg vermakelijk verhaal. Ik denk dat het voor mij nog wat extra verdieping had mogen krijgen.

Een leuk fantasy boek voor de beginnende fantasy lezer of gewoon als tussendoortje! Perfect als je opzoek bent naar een standalone fantasy boek.

Meer recensies van Verelien