Mooie afsluiter van de trilogie

vero13 03 november 2023
Susan is vastberaden om de geloofsbrief terug in handen te krijgen. Samen met priester Cato en Bartilo zetten ze alles op alles om dit tot een goed einde te brengen. De orde van de Tempeliers werken daarbij samen met het Vaticaan om het Broederschap van het Brandend Kruis onschadelijk te maken. Maar Claudia Bianchi heeft zich ook laten aansluiten bij het Broederschap. Zij heeft echter maar 1 doel voor ogen: wraak nemen op Bartilo, degene die haar zoon vermoordde. Zal het hen lukken om ongedeerd uit de strijd te komen?

In dit 3de en laatste deel hebben Susan, Cato en Bartilo weer vele hindernissen die ze moeten trotseren. Het Broederschap deinst nergens voor terug en dat zullen ze geweten hebben. Vanuit Zevenmare gaat de zoektocht verder naar de verloren brieven.
De meeste personages zijn terug van de partij om deze queeste hopelijk tot een goed einde te brengen. Maar de vele tegenkantingen van zowel de plaatselijke bevolking als de harde aanpak van het Broederschap maken het er niet gemakkelijk op.

Het verhaal leest als een wervelende detective waarbij de ‘goeie’ en de slechteriken veelvuldig elkaar de loef proberen af te steken. De schrijfstijl is vlot en we kunnen genieten van de mooie architectuur zowel in het Vaticaan als in Umbrië. De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo en zo worden we mee geloodst van Nederland naar Italië en terug. De personages worden wel niet verder uitgediept en dat miste ik wel. Doordat alle opeenvolgende voorvallen en tegenkantingen elkaar razendsnel opvolgen, miste ik een verdere uitwerking of verdieping van de personages zelf. We kennen de meesten al redelijk goed, maar een verrassend elementje of bijkomstig nieuwtje zou wel leuk geweest zijn. Ook de weerslag van al het gebeurde en de ermee gepaard gaande emoties komen weinig aan bod.
Het plot is goed bedacht en uitgedokterd. Over de drie delen heen vormt het een avontuurlijke tocht die we meemaken. De intriges zijn alom tegenwoordig en ook het grote geheim rond de brieven brengt een mysterieuze sfeer teweeg.

Wie graag detectives leest en fan is van puzzels en verborgen schatten, dan zal deze trilogie je zeker bekoren.

Meer recensies van vero13