Geweldig plot en totaal onvoorspelbaar!
Seren woont samen met haar vriend David en heeft een turbulent verleden. 10 jaar geleden was ze één van de leden van de sandwichclub. Maar toen Cleo verdween is het groepje uit elkaar gevallen. Seren heeft volledig gebroken met haar verleden en is nu de trotse eigenaar van haar eigen modelabel ‘Dark Angel’. Tijdens een modeshow in het Hiltonhotel komt ze één van haar vorige vrienden tegen van de sandwichclub. Wanneer hij diezelfde avond een dodelijke val maakt van de trap en Seren de volgende dag een zwarte enveloppe ontvangt, lijkt het verleden zich in te halen. In de brief staat in niet mis te verstane woorden dat niemand van de sandwichclub kerstmis zal halen, ondertekend door … Cleo. Niemand buiten de sandwichclub kent de precieze omstandigheden van wat er toen is gebeurd, of toch wel? Het wordt een race tegen de klok tegen een onzichtbare vijand want koste wat het kost mag de waarheid nooit boven komen.
Het verhaal wordt verteld door Seren in het ik-perspectief. Zo wordt al direct een nauwe band gecreëerd en weet je precies hoe ze zich in de verschillende situaties voelt. De schrijfstijl is dan ook heel meeslepend want je hangt ahw aan haar lippen om meer te horen te krijgen. Vooral het onverwerkte verleden van Seren staat centraal en van daaruit voel je dat ze een vat vol emoties is, die op springen staat.
Zowel haar verleden, haar opleiding in Parijs, de ontmoeting met haar vriend, de obstakels waar ze mee te kampen had en nu nog heeft…. alle belangrijke feitjes en weetjes over haar leven kom je te weten. Of toch grotendeels, want zelfs tegen haar therapeut Vivian kan ze niet alles vertellen.
De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op en dat houdt de vaart er goed in. Natuurlijk is rechercheur Ooms weer van de partij en die bijt zich nog altijd goed vast in elke zaak die ze op haar bordje krijgt. Iets wat Seren, op zijn zachtst uitgedrukt, minder kan appreciëren.
Wat er 10 jaar geleden is gebeurd, blijft het grote vraagteken doorheen het verhaal. Flarden van herinneringen krijgen we mee, de leden van de sandwichclub leren we naderhand kennen. Een aparte kliek van 6 mensen met elk hun goeie en minder goeie kanten. Ook de verhoudingen binnen de groep wordt heel nauwkeurig uit de doeken gedaan.
De afwisseling tussen heden en verleden, zorgt voor de opvulling van enkele hiaten maar om tot de kern van de zaak te komen, wordt het geduld op de proef gesteld. De auteur weet perfect hoe ze de spanning moet opbouwen maar ook om die vast te houden. Net wanneer je denkt dat je de clou hebt achterhaald, heeft de auteur nog een paar verrassende wendingen klaar liggen. Meermaals mijn theorie weer moeten herzien want die bochten van 180° zag ik absoluut niet aankomen.
De vorige boeken van de auteur heb ik met veel plezier gelezen dus was ik heel benieuwd. En ik was aangenaam verrast, een thriller die me van in het begin al direct inpalmde. De spanning, de emoties, de achterdocht, de geheimen en dan vooral de onvoorspelbare en schitterende twists doorheen het verhaal hebben me enkele uren aan het boek gekluisterd! Topper!