Waardige opvolger met mooie uitdieping van de personages

vero13 24 juni 2025
Dit is het 2de deel in de Werchter serie met onderzoeksjournaliste Lexi Callier in de hoofdrol. Volledig los te lezen maar wel zo leuk om de personages beter te leren kennen.

Tijdens een optreden van Stromae op de wei van Werchter wordt er onder de tribune van Club C een lichaam gevonden met een ingeslagen schedel. Fruitteler Marc De Beer blijkt het slachtoffer te zijn. Na 8 dagen is er nog steeds geen doorbraak in het onderzoek en ook zijn vrouw Marissa wordt meerdere malen verhoord maar kan helaas geen nieuw licht werpen op de zaak. De tijd dringt want volgende week begint Rock Werchter en tegen dan moet de moord opgelost zijn. Lexi Callier en haar kompaan Karl Johanssen verdiepen zich in de kwestie. Helaas is het moordonderzoek niet de enige obstakel die ze moeten trotseren want ondanks hun goeie samenwerking ontstaat er ook wrevel. Dat zorgt voor de nodige spanning maar is ook niet bevorderlijk voor het verloop van hun onderzoek. Kunnen ze op tijd de dader klissen?

Het verhaal begint op 18 juni, de dag van het optreden van Stromae en de grote clinch tussen de broers Marc en Alex De Beer. In chronologische volgorde krijgen we de gebeurtenissen voorgeschoteld en ook het verloop van het onderzoek. Afwisselend wordt het verhaal verteld vanuit verschillende perspectieven. Marc vertelt in het ik-perspectief zijn aandeel en visie op de gebeurtenissen. Daarnaast komen Marissa, Lexi en Karl aan bod met hun eigen problemen en persoonlijke kwellingen die hen te beurt vallen.

Lexi Callier kennen we al van ‘Born to be wild’ , het eerste deel in de serie en we leren haar nog beter kennen. Ze woont samen met haar puberende dochter, die slechtziend is en zich beetje bij beetje probeert los te wrikken vanonder moeders beschermende vleugels. Haar Kompaan Karl is, net zoals haar vriendin Saar en maatje Cor, een steun en toeverlaat. Maar niet alles verloopt vlekkeloos en de haat-liefde verhouding met het mannelijke geslacht, brengt Lexi uit evenwicht. Mooi hoe de auteur deze heikele kwestie ook bespreekbaar probeert te maken.
De personages worden goed neergezet waarbij zowel gebeurtenissen uit het verleden, en dan voornamelijk de scheve verhouding tussen beide broers, maar ook perikelen uit Lexi’s en Karl privéleven stilaan duidelijk worden.
Het plot is net als in het 1ste deel niet zoals in een standaard verhaal. Dader is gekend, het onderzoek begint, maar toch weet de auteur de spanning vast te houden door de relaties tussen de personages een eigen toets te geven en sluimerende conflicten tot leven te brengen.

De schrijfwijze is heel vlot en door de korte hoofdstukken walsen we doorheen het verhaal. Het verhaal op zich met het moordonderzoek en de perikelen errond vloeien mooi in elkaar over. Een boeiend verhaal op een originele locatie waarbij de spanning stelselmatig toeneemt. Geen huiveringwekkende of afgrijselijke beelden of beschrijvingen maar een thriller die aangenaam leest en ideaal om in te verdiepen tijdens de vakantie. Heel benieuwd naar het 3de deel dat volgend jaar uitkomt.

Meer recensies van vero13