Indringende thriller met een transcendent randje

vero13 27 juni 2025
Caitlin en haar partner Afram hebben 3 jaar geleden hun kindje verloren na 16 weken zwangerschap. Ze proberen opnieuw zwanger te worden maar het loopt niet zo vlot als gepland. Wanneer het uiteindelijk toch lukt, zit de schrik er bij Caitlin goed in. Ze is niet zo euforisch zoals Afram en krijgt het onheilspellende gevoel dat er iets grondig mis is. De angst primeert en dat heeft zijn invloed op hoe Cailtlin alles ervaart en interpreteert. Ook Afram zit met zijn handen in het haar want hij lijkt zijn houvast op Caitlin kwijt te raken en ze groeien alsmaar verder uit elkaar. Hebben de hormonen en de vrees Caitlin een loer gedraaid of heeft ze het toch bij het rechte eind?

Het verhaal begint met het grote verlies van hun ongeboren zoontje op 16 weken zwangerschap. Dit heeft een hele impact op Caitlin en Afram. Dat de schrik er in zit bij een volgende zwangerschap is dan ook heel normaal en de auteur weet de gedachtesprongen en de angsten goed te omschrijven. Ook Afram wordt persoonlijk beter uitgelicht en leren we kennen als een zorgzame en liefdevolle partner met veel geduld en empathie.
Het verhaal wordt zodanig verteld alsof het een goeie vriendin betaamt waardoor je medelijden krijgt en net als Afram wil je haar behoeden om nog dieper in de put weg te zakken. De onderhuidse spanning is door de verschillende incidenten continu aanwezig en net als Caitlin begin je ook te twijfelen of dit nu hersenspinsels zijn of als er toch iets meer aan de hand is. Heel knap hoe de auteur doorheen de verschillende stadia van de zwangerschap de gevoelens en kleine ongemakken verwerkt zonder te overdrijven of in herhaling te vallen.
De realiteit en de illusies lijken met elkaar verweven en hoe verder in haar zwangerschap, hoe extremer, vreemder en heftiger alles wordt. Het is een rollercoaster die ze allebei op hun eigen manier ervaren waarbij Afram dan vooral de bizarre gedragingen van Caitlin als heel onrustwekkend beschouwt.

De schrijfstijl is heel meeslepend want je wordt meegetrokken in de waanzinnige en dreigende atmosfeer die Caitlin omringt. Toch blijft het heel realistisch omdat je ook beseft hoe getormenteerde personen soms een andere kijk hebben op iets en soms heel verontrustend of abnormaal kunnen reageren. Eén minpuntje voor mij, is dat een paar kleine dingen niet volledig opgehelderd zijn maar aan de fantasie van de lezer worden overgelaten.
Het plot is goed opgebouwd waardoor de onrust en de onheilspellende atmosfeer almaar beklemmender wordt en de lezer niet anders kan dan verder te lezen, want hoe zal dit eindigen??? Dat is iets dat ik aan de lezer overlaat om te achterhalen want verrassend is het minste wat je kan zeggen!

Meer recensies van vero13