Origineel plot met verrassende wendingen

vero13 04 juli 2025
In 1999 verdwijnt de 2-jarige Lexi Brown op een familiecamping in Champs Romain in Frankrijk. Axelle Dubois werkt op dat moment in de camping en wordt als een verdachte gezien. Kort daarna verdwijnt ook Axelle en ook de zoektocht naar haar levert niets op. Katherine De Vries woont samen met haar man Roman in Westwoud. Een mooie grote villa in de straat is verkocht en de nieuwe eigenaren, een koppel met een 3-jarig meisje nemen er hun intrek. Het dochtertje Emily slaapt in de serre en wordt angstvallig binnen gehouden. Alleen ’s nachts mag ze in de tuin. Katherine raakt geobsedeerd door de vreemde gedragingen van het gezin en is er meer en meer van overtuigd dat het meisje de ontvoerde Lexi Brown is. Skye woont samen met haar moeder Anita. Haar vader is tijdens een brute overval het hoofd ingeslagen en verkeert al 18 jaar in een niet-responsief waaksyndroom in een woonzorgcentrum. Wanneer haar vader plots twee woorden fluistert, wil Skye absoluut te weten komen wat hij ermee bedoelt. Veel steun van haar moeder krijgt ze niet en bovendien gebeuren er thuis vreemde dingen. Ondanks dat Skye bedreigd wordt, wil ze koste wat kost weten wat haar vader bedoelde.

De 3 verhaallijnen staan op het eerste zicht volledig los van elkaar. Afwisselend volgen we de 3 personages die elk afzonderlijk hun eigen bekommernissen en obstakels ondervinden.
De karakters worden heel overtuigend neergezet. Hun positieve en negatieve kanten worden goed uitgelicht en ook hun verleden komt uitgebreid aan bod. De spanning is van in het begin goed voelbaar en de vreemde gedragingen van verscheidene personages, zorgen voor een beklemmende sfeer.

De schrijfstijl is heel vlot en mooi beschrijvend. Alleen bij Skye haar verhaal verloopt het wat stroever. Dat zal wel de intentie van de auteur geweest zijn, maar ik kreeg er een naar gevoel bij. Onpersoonlijk en afstandelijker, maar dat zegt dan wel meer over het karakter van moeder Anita en de band met Skye.
Het plot zit goed in elkaar. De verschillende verhaallijnen zijn heel uiteenlopend waardoor het nergens saai wordt. We volgen de personages doorheen de jaren en zien zo ook hun evolutie en verschillende contacten die worden gelegd. Stilaan worden de connecties tussen sommige mensen duidelijk, maar hoe het exact in elkaar zit, blijft nog een raadsel.

Verrassende wendingen en diep weggestopte geheimen komen stilaan boven drijven. Alles lijkt mooi in elkaar te klikken en dat zorgt voor een verrassende en ijzingwekkende ontknoping.

Meer recensies van vero13