Name dropping
Mooi boek, geschreven door iemand die het wereldje goed kende. Soepele stijl, goede schets van deze wereld met prachtige details. Al is ze met dat laatste soms wel erg scheutig. Vooral de name dropping.
Als ze schrijft over Freddie’s relatie met Elton John, gaat het ook over hun gezamenlijke manager (en liefdespartner) John Reid die (net als de andere 2) een relatie had met een vrouw om zijn geaardheid te verbergen. Dat de vrouw Sarah Forbes heette, is nog relevant. Dat haar vader. Bryan Forbes was, kan nog, omdat hij een bekende regisseur was, net als haar moeder Nanette Neuwman (actrice). Maar dat ze daarna trouwde met sir John Ronald Leon Standing, de vierde baron van Bletchley Park, dat is voor mij net een beetje te veel namen.
Maar de levendige jeugd van Farrokh Bulsara, zijn relatie met (inderdaad) Mary en de enorme drive van de bandleden van Queen maken dit een heerlijk boek.