Hype waardig!

Wendy 19 oktober 2025
Coco Mellors heeft vijf jaar aan dit debuut geschreven en kreeg dertig afwijzingen van uitgeverijen. En toch na de release werd het boek al snel uitgeroepen tot meest boeiend verhaal van 2022. De filmrechten werden verkocht aan Warner Bross TV, de schrijfster zal het script schrijven en dit zal zich vertalen als tv-serie. Na het lezen begrijp je de première op het witte doek, Mellors is meester in filmische fragmenten. Ik had eerst Blue Sisters gelezen, toch sprak Cleopatra en Frankenstein mij nog meer aan.

Cleo leert Frank kennen in een lift te New York, beide willen ontsnappen aan het feestgedruis van nieuwjaar. De jonge Britse Cleo zoekt haar weg nog als beginnende kunstenares, terwijl veertiger Frank reeds een welvarende zakenman is. Na een kort flitsend passioneel begin beslissen de twee al snel te trouwen. Cleo krijgt zo haar verblijfsvergunning en kan zich volledig op haar kunst storten. Terwijl hun liefde de juiste weg zoekt met ups en downs, zoeken de mensen rond hen hun eigen levensweg.

Het verhaal wordt verteld vanuit zeven vertelperspectieven, al snel word je meegetrokken in deze verschillende levens. Geen paniek, de schrijfster weet elk karakter nauwgezet neer te zetten zonder dat je moet wroeten in een ingewikkelde wereld van personages. Nee. We grijpen telkens terug naar het leven van Frank en Cleo. Levens die centraal staan en invloed hebben op hun medemensen. Hun beslissingen rijgen de draad voor de verdere levenszoektocht van hun vrienden en familie. Al voelt het verhaal soms zeer Amerikaans aan, emoties blijven emoties. En die weet Coco Mellors goed neer te pennen, waardoor je volledig wordt meegetrokken in de passie, liefde en verdriet. Coco Mellors kom maar op met je volgende succes!

Meer recensies van Wendy

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.