Bizarre fantasie sprookjes-thriller
Zo alleen zo alleen bestaat niet enkel uit een straf thrillerverhaal, maar voegt bloederige sprookjes toe zonder ‘ze leefden nog lang en gelukkig’.
Auteur
De Engelse A.K. Benedict schrijft niet alleen succesvolle fantasie-thrillerverhalen, maar componeert ook muziek en zingt met ‘The Slice Girls’, een groepje vrouwelijke schrijfsters :-). Chapeau voor de look & feel van haar website.
Cover
Een omslag zoals het moet: donker, grijs, en een stuk rode mantel. Mooi! Ook de tagline "er was eens... iemand die moest sterven" verdient een pluim.
Zo alleen zo alleen: het verhaal
Inspecteur Lyla Rondell krijgt de zaak van de Grimm Ripper seriemoordenaar toegewezen. Deze vreselijke doder ensceneert sprookjes met een bloederig einde in het bos. Lyla ziet meteen een link met haar verdwenen hartsvriendinnetje en bijt zich vast in de vreselijke casus.
Alleen, wat is nu nog echt? Wat en wie kan ze nog geloven? En kan ze de verdwijning van Allison verklaren of oplossen?
Mijn gedacht
Fantasieverhalen zijn niet echt mijn ding, toch vind ik het boek enorm intrigerend. A.K. Benedict slaagt erin om jouw aandacht vast te houden en je met het plot tot de laatste bladzijde te verbazen. Benedict heeft (volgens mij) een nieuw genre in de markt gezet. Bloederige sprookjes zonder happy end.
Every novel, story or script sees me writing in a slightly different way or location. Some stories suit libraries, others park benches; some demand incense and choral music, others crave rave. (A.K. Benedict)
Auteur
Cover