Vlotte, kille thriller in Noorse sneeuw
Stervenskoud lees je in één dag uit. Vlotte thriller bij een warme haard en liefst met zicht op sneeuw.
Auteur
Noortje Brink is een pseudoniem voor een Nederlandse auteur, die al tientallen boeken heeft gepubliceerd. Brink kent veel succes op Storytel, als je liever naar verhalen wil luisteren.
Cover
Een heel herkenbare omslag voor de Noortje Brink serie, met een achterkant van een jonge vrouw in de kou (zonder handschoenen?).
Stervenskoud: het verhaal
Milou zit even zonder werk. Ze heeft geen tijdelijke opdracht meer en wil de relatie met haar vriendin, die huisje-tuintje-boompje wil installeren, ontvluchten. En dat doet ze letterlijk door een maand te werken als receptioniste in een afgelegen hotel in Noorwegen.
Als ze een hotelgast vermoord terugvindt, vreest ze voor haar leven en rent de stervenskoude sneeuw in.
Mijn gedacht
Noortje Brink schrijft enorm vlot, dus het verhaal leest als een trein. Een typische “whodunit” op Miss Marple wijze, waarbij iedereen verdacht is en geïsoleerd zit in een beperkte ruimte. Slim en mooie spanningsboog.
The suspense is terrible. I hope it will last. (Oscar Wilde)
Auteur
Cover
Stervenskoud: het verhaal
Mijn gedacht
The suspense is terrible. I hope it will last. (Oscar Wilde)