Heftig, maar ook mooi boek!
'Heb ik je erg pijn gedaan? Het kwam er bijna nederig uit en ze veegde over haar ogen. Judith gaf geen antwoord.
Aarzelend legde haar moeder een arm om haar schouder. Ik wil je geen pijn doen, herhaalde ze en begon opnieuw te stikken. Je moet niet huilen mamma, zei Judith met een trillende stem. Je snapt het niet, je snapt het niet. Haar moeder verborg haar gezicht in haar handen. Hoe kun je er ook iets van snappen als ik het zelf niet eens begrijp.'
Judith heeft het zwaar thuis. Haar moeder kan soms zomaar ineens kwaad op haar worden en slaat haar dan, hard en veel. Hierdoor zit ze onder de bulten en blauwe plekken en kan ze soms dagen niet naar school. Voor haar broertje Dennis is haar moeder wel aardig. Judith snapt niet waarom zij zo doet alleen tegen haar. Op school begint het de meester ook op te vallen dat Judith vaak ziek is of niet mee kan doen met gym. Gelukkig sluit ze een vriendschap met Michiel. Judith eet tussen de middag bij de familie van hem en ziet hoe het ook kan thuis. Judith komt op een dag niet meer naar school omdat ze verhuisd is. Michiel en de meester werken samen om voor Judith te zorgen en haar te laten zien dat er wel mensen om haar geven...
Wat een prachtig boek om te lezen. Ook heftig, maar daardoor juist wilde ik ook verder lezen. Ik had wel te doen met Judith, maar zo fijn om te lezen dat er mensen zijn die om haar geven en die moeite voor haar doen. De schrijfstijl vond ik ook prettig. Soms werd geschreven vanuit anderen dan Judith en dat was zo mooi. Een aanrader om te lezen!