Boek met een boodschap

Lilly groeit op met huiselijk geweld.
En ook haar jeugdliefde wordt hier het slachtoffer van.
Na haar studie en verhuizing naar Boston slaat Lilly een succesvolle, knappe, charismatische en lieve man aan de haak. Maar dan gaat het helemaal mis.
De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Of toch niet?
De schrijfster neemt je helemaal mee in de emoties van hoofdpersoon Lilly. Ik moest aan het begin hardop lachen. En later voel je de kriebels en liefde richting haar partner alsof je er zelf onderdeel van bent. Hierdoor krijg je zelfs na de dramatische gebeurtenissen begrip voor de twijfel bij slachtoffers van huiselijk geweld in het algemeen en de hoofdpersoon in het bijzonder. Twijfels over hun gevoelens en twijfels over het verlaten van de dader. Heel knap hoe de schrijfster deze boodschap overbrengt en tegelijkertijd heel zwart-wit is waar het daders betreft. Zet je aan het denken. Vergeet ook vooral niet de persoonlijke toelichting van de schrijfster te lezen waar het gaat om de overwegingen die ze heeft gemaakt bij het schrijven van dit boek.

Meer recensies van Willeke van de Weerd-Schreuder