Grappig (luister) boek

readersfinest 23 juli 2025
Tijdens ons weekendje weg besloten we onderweg in de auto 'DE GROOTSTE CHALLANGE OOIT' te luisteren. Onze dochter van 8 heeft het boek alweer een tijdje geleden uitgelezen. Voor onze zoon van 12 was het de eerste kennismaking met het boek. Het boek is geschreven door de bekende vriendinnen en You Tubers Maxime & Sophie.

Samenvatting
Als de ouders van Maxime een weekendje weg plannen, besluiten Maxime en Sophie een waterslide challange op te nemen in de tuin van Maxime. Ze zijn gedwongen Maximes kleine broertje om te kopen met honderden zakken chips omdat hij dreigt Maxime en Sophie te verraden aan moeder Marjan. En dat blijkt niet het enige probleem wat opgelost moet worden. Lukt het Maxime en Sophie de challange op te nemen en alles op te ruimen voordat de ouders van Maxime terug zijn?

Wat vonden we ervan?
De adviesleeftijd is 9 tot 12 jaar. Het boek is makkelijk te lezen en bevat zwart-witillustraties.
Afgaande op de reacties van de kinderen zou ik de adviesleeftijd verlagen. Het boek is prima geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor kinderen van 11/12 jaar wellicht niet spannend en complex genoeg. Het boek is vlot geschreven, bevat humor en is fantasierijk. Het luisterboek is ingesproken door Maxime & Sophie zelf. Voor kinderen die graag naar de grappige filmpjes van de dames kijken geeft dat net dat beetje extra. Ook leuk voor volwassenen: lachen om de herkenbare karikaturen vader Marco en moeder Marjan.

Onze zoon gaf het boek 3 sterren, onze dochter 5 sterren. Dat maakt een gemiddelde beoordeling van 4 sterren.

Meer recensies van readersfinest