warm, herkenbaar met droge humor
De cover is kleurrijk en sfeervol en past heel goed bij het verhaal. Het verhaal is geschreven in de derde persoon afgewisselend vanuit het perspectief van hoofdpersonen Marieke en Anton. De schrijfstijl is vlot. Ondanks dat het een kort verhaal is, zijn de karakters voldoende uitgewerkt en maken de hoofdpersonen een ontwikkeling door waarbij ze meer voor zichzelf opkomen en uit hun comfortzone stappen.
Het verhaal is warm, herkenbaar, gezellig en liefdevol. Niet ingewikkeld of complex, maar toegankelijk. 'Mijn generatie' is het thema van deze boekenweek en het geschenk past daar goed bij. Leuk om te lezen over hoe twee mensen van een andere generatie zich gedragen. Het wist me tot op het eind te boeien. Er is sprake van een soort slow burn trope en je bent benieuwd naar wat er onderweg gaat gebeuren. Het geheel is op een dermate droge en nuchtere manier opgeschreven dat ik meerdere keren hardop moest lachen.
Het fijne aan dit soort boeken(weekgeschenken) is dat het korte verhalen zijn, die je makkelijk op een avond uitleest. Zo zou ik zelf bijvoorbeeld minder snel aan een dik boek beginnen midden in de week. Ook is het perfect om kennis te maken met voor jou nieuwe auteurs. Ik had nog nooit eerder een boek van deze auteur gelezen, maar wat een leuke kennismaking was dit. Een fijn tussendoortje. Ik ga zeker nog een boek van Hendrik Groen oppakken.