Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Kostelijke leesuren

Met deze roman begint Jody Hedlund aan een nieuwe serie, waarin een huwelijksmakelaar hulp biedt bij het vinden van een geschikte partner. In dit verhaal probeert de koppelaar te bemiddelen tussen Finola en Riley, wat een flinke opgave blijkt te zijn. Finola’s tegenwerking en Riley’s vasthoudendheid zorgen voor leuke en vermakelijke scènes, die genoeg ‘grinnik-momenten’ opleveren.

Maar dit boek is meer dan alleen amusant. Het toont de armoede van veel Ierse immigranten, die in primitieve en onhygiënische huurkazernes woonden, met als gevolg dat cholera razendsnel om zich heen kon grijpen. Het geeft de innerlijke worstelingen van de hoofdpersonen weer, waar ze zelf soms niet eens bewust van zijn. En het laat zien hoe mensen zich sterk maken voor minderbedeelden en hoe je een naaste kunt zijn.

‘De perfecte match’ is een heerlijk historisch-romantisch verhaal over liefde die het waard is om voor te vechten, waarin de thema’s ‘boetedoening’, ‘jezelf bewijzen’ en ‘(Gods) vergeving’ een plaats hebben. Er had alleen iets minder gefocust mogen worden op de lichamelijke aantrekkingskracht. Maar buiten dat, staan de levendige dialogen, humor en een diepere laag garant voor kostelijke leesuren.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wonder van woorden