Liefde vinden tegen alle verwachtingen in
Na de succesvolle match tussen Finola en Riley (te lezen in ‘De perfecte match’) schakelt de familie Shanahan opnieuw de bekende koppelaar van St. Louis in, ditmaal om een man voor Enya te vinden. Zowel Enya als Sullivan, de kapitein aan wie ze wordt gekoppeld, staan beiden niet te trappelen om te trouwen. De eerste periode van hun huwelijk is dan ook ongemakkelijk, hetgeen de auteur goed weet neer te zetten.
Gaandeweg wordt de aantrekkingskracht tussen hen groter, en nog meer dan in het eerste deel van deze serie wordt de aandacht gevestigd op de fysieke affectie, wat naar mijn mening soms wel iets té expliciet is. Jammer, want het verhaal op zich mag er best wezen. Onder meer vanwege de verdieping die wordt gecreëerd door (de verwerking van) pijn uit het verleden van de hoofdpersonen, maar ook door de toevoeging van historische aspecten, zoals de verwoestende brand van St. Louis en de vlucht van slaven naar vrije staten, zij het dan summier.
‘Een bruid uit noodzaak’ is een zoet historisch-romantisch verhaal over moeite met vertrouwen en zelfacceptatie en liefde vinden tegen alle verwachtingen in. Prima om even mee te ontspannen.