Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Dualtimeroman met SIS-agent in de hoofdrol

Na 'Het kersenspoor' wilde Sarah Steele graag een verhaal schrijven dat daarbij paste. Dat werd deze roman, waarin het levensgevaarlijke werk van de onmisbare en waardevolle agenten van de Britse geheime dienst, de SIS/MI6 (Secret Intelligence Service/Military Intelligence, Section 6) - spionnen die informatie vergaarden bij de tegenstander en codes en vijandelijke signalen braken - betekenis krijgt.

De levens van Colette en Amy vertonen diverse raakvlakken, zowel op het gebied van muziek als verlies. Het geeft een gevoel van verbondenheid tussen beide vrouwen, die elkaar nooit hebben leren kennen. De wisseling tussen de verhaallijnen zorgt ervoor dat het verleden stukje bij beetje wordt blootgelegd, waardoor je uitziet naar het moment dat alles is ontrafeld.

Hoewel de inhoud van dit boek op zich boeiend is, vond ik de uitwerking ervan jammer genoeg wat minder. Het verhaal komt moeizaam op gang en de tamelijk beschrijvende en (te) gedetailleerde schrijfwijze schept afstand. Ook is het soms verwarrend door het gebruik van termen of verwijzingen naar namen/benamingen die je niet altijd kunt plaatsen en/of worden uitgelegd. Daardoor is het af en toe moeilijk te volgen en leest het niet zo vloeiend.

'De vergeten spionne' is een bij tijd en wijle spannende dualtimeroman waarin veroordeling en eenzaamheid voelbaar zijn - de prijs die geheim agenten tijdens de oorlog betaalden voor het verkrijgen van essentiƫle informatie bij de vijand, waarmee ze vele mensenlevens wisten te redden. Een boek over moed, hoop, liefde en het verlangen naar een betere wereld, die me helaas niet zo mee wist te voeren als de eerder verschenen titel.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wonder van woorden

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?