Spannende milieuthriller
Het Jaar van de Slang is de derde thriller van Hugo Luijten en sluit goed aan bij de vorige twee. Dit wil niet zeggen dat het telkens een vervolg is, de delen kunnen ook apart gelezen worden.
Luijten is een verteller en daar hou ik wel van. De link met de actualiteit rond milieu en klimaat is mooi meegenomen, zonder dat het meningen opdringt. Zonder het plot los te laten, voert hij de spanning beetje bij beetje op. In het begin kun je lekker meepuzzelen en het einde heeft een paar mooie twists in petto. Zeker vanaf de tweede helft is het razend spannend, zodat je een mooi compleet boek hebt, met alle ingrediënten voor iemand die graag lekker wegkruipt met een stevig boek.