Een roman met een medisch thema!
Marieke heeft me wederom verrast met deze heerlijke gelaagde feelgood roman!
Dit heeft alles te maken met het onderwerp namelijk haar eigen hartafwijking staat centraal in dit boek.
Mijn hart in jouw handen' van Marieke Douwes vertelt het verhaal van Esmeralda. Zij runt met veel plezier cadeauwinkel De Smaragd, waar ze onder andere edelstenen en dromenvangers verkoopt. Wanneer haar vroegere crush, Mark, haar winkel binnenstapt zet dat haar wereld op zijn kop.
Esmeralda valt wederom als een blok voor Mark en dit keer is het wederzijds. Maar de timing kon niet slechter. Haar leven staat op het punt in een heftige achtbaan te veranderen en ze heeft alle steun nodig die ze kan krijgen. Daarom houdt ze hem in eerste instantie bewust op afstand. Maar is haar hart daar wel bij gebaat?
Juist door het onderwerp krijgt deze roman diepgang. Het biedt de lezer net dat stukje meer dan een standaard feelgood. Mooi om te zien dat tegenwoordig meer maatschappelijke en medische thema’s verwerkt worden in boeken. Ik vind dat echt een pré. Met de humor van Marieke en de aansprekende karakters is ook dit weer een heerlijk boek. Misschien hielp een reisje naar Barcelona ook. Immers ik ga volgende week zelf. Maar Marieke had me echt toen ze tijdens een fietstest voor Esmeralda, de hoofdpersoon, muziek opvoerde van twenty4seven en Nance de beste eurodance van de 90’s!
Kortom ⭐️⭐️⭐️⭐️
Kortom ⭐️⭐️⭐️⭐️