Advertentie
    M-i-n-c-a Genreclub

Penna is de Rebel uit het Renegades team. Één dag aan wal voor het schip opnieuw vertrekt brengt haar op Cruz’s pad. Ze beleven een geweldig moment samen en één wilde nacht. Om er daarna achter te komen dat hun relatie niet voortgezet kan worden omdat hij haar docent is op het cruiseschip.

Één ding dat al deze boeken gemeen hebben is de setting waar het zich afspeelt. Aan de ene kant op het cruiseschip, maar aan de andere kant op plaatsen over heel de wereld. Het cruiseschip meert om de zoveel dagen aan waardoor de Renegades telkens in een andere stad ongelofelijke stunts uit kunnen halen. Maar niet alles gaat zonder slag of stoot. De spanning in deze boeken wordt voornamelijk opgebouwd door de gevaarlijke stunts die de Renegades doen en de vraag of die stunts wel of niet goed gaan. Dit stond in alle drie de boeken wel centraal, net als de hartstocht die tussen bepaalde personages plaats vindt.

In het derde deel over Penna staat de geheimhouding van een relatie het meest centraal. Beide personages hebben wel zo hun eigen strubbelingen, maar die hebben zeker niet de overhand in de eerste helft van het verhaal. Alleen Penna heeft iets meegemaakt waar ze overheen wil komen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De uiteindelijke plotwending in ‘Rebel’ was misschien een beetje ver gezocht naar mijn idee. Het hele verhaal draaide om de geheime relatie tussen Penna en Cruz, maar de geheimen van Cruz zorgden voor een andere wending in het verhaal en die kwam best wel plotseling. Als lezer kreeg je natuurlijk wel een aantal aanwijzingen gaande de hoofdstukken, maar pas helemaal aan het eind kwam boven water wat er nou eigenlijk speelde en wat Cruz’s achterliggende gedachten waren achter zijn aanwezigheid op het cruiseschip. Maar, ondanks dat het einde misschien een beetje overdreven was, vond ik Rebel misschien toch wel het leukste boek uit de serie. In dit boek is de vrouw namelijk lid van het stuntteam en de man die van buitenaf erin komt rollen. Dat zorgde wel voor een fijne vernieuwing.

Al met al hebben deze boeken dus gewoon weer dat heerlijke weglees tempo, de romantiek, spanning en een goede dosis humor zoals lezers van Rebecca Yarros misschien al gewend zijn. Want als je van deze serie genoten hebt en de Flight & Glory reeks nog niet hebt gelezen, dan raad ik je deze ook ten zeerste aan. Heb je alleen Flight & Glory gelezen, dan raad ik je de Renegades boeken ook weer aan! Ze zijn heerlijk om bij weg te dromen, maar bevatten evengoed een bepaalde mate van realisme en spanning waardoor je door wilt blijven lezen.

Reacties op: Rebecca Yarros zoals we van haar gewend zijn

30
Rebel - Rebecca Yarros
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00
E-book prijsvergelijker