Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Celesta Leest! maandoverzicht | Februari 2021

op 08 maart 2021 door

Een maand van uitersten. Stonden we de ene week nog óp het ijs, het weekeind erop áten we het. Heerlijk, de tijd om met een boekje in de zon te gaan zitten breekt weer aan (al is het, nu ik dit typ toch wel weer erg koud) en eerlijk: dat vind ik toch wel echt het fijnste plekje om te lezen!

Mijn leesmaand zat niet echt vol uitersten. En met een schamele score van 3 (bijna 4) boeken ook niet echt vol overvloed. Ik zit echter in mijn 'klepper-fase' volgens mij, dus niet heel realistisch dan te denken dat ik 8 boeken in de maand kan uitlezen. Ik houd overigens wel mijn hart vast voor mij Challenge, want als het zo doorgaat weet ik niet of ik mijn gestelde leesdoel van 60 boeken ga halen. Al zal ik naar alle waarschijnlijkheid qua gelezen bladzijden dik boven mijn gemiddelde uit komen, qua aantallen heb ik een lichte achterstand. Ik gooi er gedurende het jaar denk ik maar wat dunne boekjes en novelles tussendoor. Want nee, natuurlijk gaat het niet om de aantallen maar om het leesplezier, maar fanatiek als ik ben ga ik toch wel voor mijn gestelde doel. 

Deslaniettemin een fijne leesmaand met mooie boeken en een heerlijke meeleesmaand (mijn geschreven verslag van deze meeleesmaand verschijnt binnenkort online) om op terug te kijken. Historische romans zijn toch wel 'helemaal mijn ding' en ik ontdekte deze maand de prachtige boeken van Diney Costeloe. Ze staan inmiddels allemaal op mijn immer groeiende leeslijst, samen met de boeken van Corina Bomann, vooral De Vrouwen van de Leeuwenhof serie lijkt me prachtig! Genoeg plannen nog dus, maar hoe verging het me afgelopen maand?

Als eerste wat ik afgelopen maand kon toevoegen aan mijn (al dan niet virtuele) boekenkast:

Een zondagskind, Tana French
Bloemblad van zee, Isabel Allende
Dodelijk dichtbij, Jonas Moström
De engelen van Elisabeth, Els Florijn
Tegen beter weten in, Charlotte de Monchy
Regels van het spel, Jilliane Hoffman
Zondagsleven, Judith Visser
Stille schreeuw, Angela Marsons

Ik heb Zondagskind van Judith Visser al een tijd op mijn wensenlijstje staan om te lezen (en ook in bezit) en Zondagsleven is hier een vervolg op. Deze twee wil ik dan ook graag dit jaar nog lezen. Ook de echte feelgood van Charlotte de Monchy verdwijnt op mijn NTL lijst, want ik vind haar echt één van de beste Nederlandse feelgoodschrijfsters en las met veel plezier al meerdere andere titels van haar (Enkeltje Ierland is mijn favoriet). 

6. Het meisje zonder naam, Diney Costeloe

De meeleesmaand die in het teken stond van Historische Romans, gaf mij mooi de kans nu eindelijk eens een boek te gaan lezen van een schrijfster die al zo lang op mijn lijstje stond. Had ik haar maar eerder ontdekt, want wow, wat een práchtig boek! Ik vind het altijd een beetje raar om het woord ‘genoten’ te gebruiken binnen dit genre, want waar we over lezen is alles behalve genieten, maar dit boek was in één woord geweldig! Wat schrijft Diney Costeloe gevoelig, innemend en met oog voor detail. Met kippenvel las ik af en toe passages die me brachten naar de Tweede Wereldoorlog in Duitsland en Engeland. Ik kan niet meer dan mezelf verwonderen over dat wat zoveel mensen in die periode hebben moeten doorstaan. Het verhaal raakte me diep, ik heb Lisa (of is het Charlotte?) in mijn hart gesloten en daarmee ook Diney. Ze heeft er een nieuwe fan bij en ik heb weer een aantal extra te lezen boeken op mijn leeslijst kunnen zetten!

  • Historische Roman
  • 5 sterren
  • Hebban historische roman meeleesmaand
  • HRC 9. Een boek waar je het koud van krijgt (zielig verhaal), 19. Lees een bewolkt boek (verdrietig onderwerp), 24. Lees een waar boek (gebaseerd op feiten)
  • Z&K Bingo Een boek dat je digitaal ‘las’ (luisterboek)

7. Een nieuw begin, Ellie Dean

Ik had de smaak te pakken en ging voor nóg een historische roman. Een nieuwe serie en een voor mij onbekende schrijfster, maar er werd gezegd “voor fans van Diney Costeloe” en aangezien ik dat nu wel ben, leek het me een goede keuze. En het was een schot in de roos! Wederom heel fijn voorgelezen, overigens door exact dezelfde stem als mijn boek van Diney Costeloe, dus ik was even bang dat ik het, ook gezien het feit dat het eenzelfde genre is, door elkaar zou gaan halen, maar dat is niet gebeurd. Zelfde sfeer en fijne schrijfstijl, ander verhaal. Wederom genoten en een dikke 5 verdiende sterren, ik kijk uit naar deel 2!

  • Historische Roman
  • 5 sterren
  • Hebban historische roman meeleesmaand
  • HRC 9. Een boek waar je het koud van krijgt (zielig verhaal), 19. Lees een bewolkt boek (verdrietig onderwerp), 24. Lees een waar boek (gebaseerd op feiten), 44. Lees een genummerd boek (Veilige Haven, deel 1, eerste van een serie)
  • Z&K Bingo Een boek dat zich afspeelt in een andere tijd

 8. De waarheid over de zaak Harry Quebert, Joël Dicker

Wow. Ik ben er stil van. Stil en ondersteboven, want wat is dit een kneiter van een boek!

Het stond eigenlijk al jaren op mijn wensenlijst te lezen, maar zoals zo vaak, het leven kwam er tussendoor. Elke keer weer als ik de titel ergens voorbij zag komen dacht ik ‘O ja, die wil ik ook nog’ ... had ik het maar eerder gedaan, dan had ik al eerder genoten van dit verhaal. Een bijzonder boek wat zich niet in een hokje laat plaatsen. Roman, thriller, detective, literatuur? Het is van alles wat. Een romantisch en ook zielig liefdesverhaal, vriendschap, het schrijverschap, onzekerheid, een moord en een klein stadje waarin opeens iedereen wel iets te verbergen lijkt te hebben. Er zit vaart in, je wordt constant op het verkeerde been gezet. Doorspekt met prachtige volzinnen, diepgang, wijsheden en doordenkertjes, echt, wát een boek. Het jaar is nog jong, maar dit zou zo maar eens het mooiste boek van het jaar kunnen worden voor mij. En zo enthousiast als ik was, heb ik direct alles boeken van Joël Dicker online besteld. Harry Q las ik als e-book maar móet ik gewoon in mijn kast en daarnaast heb ik ook zijn andere drie romans besteld, dus deze titels komen dit jaar ongetwijfeld voorbij op mijn spot. Jullie zien: ik ben fan!

  • Roman (dit is de veiligste keuze, zo noemt hij ze zelf, romans)
  • 5 sterren (kan 6 ook?)
  • HRC 16. Lees een boek van een beginner (debuut), 19. Lees een verdrietig boek (moord, foute liefde), 23. Lees een menselijk boek (liefde, vriendschap), 28. Lees een goed boek (prijswinnend), 37. Lees een boek uit het verleden (stond al jaren ongelezen op mijn e-reader), 45. Lees een vurig boek (heftige romance, een brand)
  • Z&K Bingo, dat is een lastige, hij valt binnen diverse categorieën, uiteindelijk koos is voor ‘Een debuut’.

Drie boeken, maar wát voor boeken! Allemaal 5-sterren, dus een ware sterrenregen en deze maand sluit ik met recht succesvol af dus!

En dan de komende maand ...
De maand maart gaat vast ook veel goeds brengen. Ik zat in het staartje van nog een historische roman (die ik begin maart dus uit las) en inmiddels heb ik het tweede boek van Joël Dicker (Het boek van de Baltimores) ook uit. Ik wacht op het Leesclub boek Jaloezie van Sofie Sarenbrant, een scandinavische thriller en tweede deel in de Emma Sköld serie. Ik ben ingeloot voor deelname aan deze leesclub, ik genoot van het eerste deel (wat vorig jaar oktober in de Bookchoice selectie) zat en dus heb ik erg veel zin in deze leesclub. 
Verder staat de nieuwste Jenny ColganHappy Ever After 1 - Op goed geluk op de planning, een standalone van Lucinda Riley, misschien wel het derde Joël Dicker boek en ik ontdekte een Britse feelgood schrijfster (Cathy Bramley) waar ik graag wat van in het Engels wil gaan lezen. Het klinkt allemaal wel erg ambitieus, haha. Ik kijk al uit naar mei, wanneer het laatste (al hoor ik al anders?) deel van de Zeven Zussen serie verschijnt en ook de nieuwe Nicci French ligt in het verschiet, dus er is nog genoeg moois om naar uit te kijken.

Fijne leesmaand, hopelijk mogen we weer wat heerlijke leesuurtjes in de zon genieten!



Reacties op: Celesta Leest! maandoverzicht | Februari 2021

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Diney Costeloe

Diney Costeloe

Diney Costeloe groeide op met boeken dankzij haar vader die uitgever was in Lond...

Joël Dicker

Joël Dicker

Joël Dicker (1985) is een Zwitserse schrijver. Hij studeerde rechten aan de...

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant (Bromma, 1978) is een Zweedse schrijver, journalist en fotograa...

Jenny Colgan

Jenny Colgan

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan is geboren in Schotland en heeft i...

Lucinda Riley

Lucinda Riley

Lucinda Riley werd in 1965 in Ierland geboren, en na een vroegere carrièr...