Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat las deze chick in juli?

op 31 juli 2019 door

Juli - Lees een waargebeurd verhaal. Ik had in juni al een waargebeurd verhaal gelezen dus ik had kunnen smokkelen. Maar ik had de leesclub over het boek Anne gespot, en mij daarvoor opgegeven. Toen duidelijk was dat ik niet ingeloot was sloot ik me toch aan, want Scheltema zou 4 juli een lezing cq een Interview door politiecommandant Ad Sanders met Hans Faber organiseren, mooie gelegenheid om daar dan het boek te kopen. Helaas, deze avond ging niet door en dus kocht ik het e-book zodat ik snel kon aansluiten bij de leesclub.

In de eerste week van juli las ik eerst mijn laatste boek van juni uit en plaatste ik mijn recensie van dit inmiddels 37 jaar oude boek van Judith Krantz ‘De dochter van Mistral’, ik gaf dit boek 4 sterren.

Wat las ik verder deze maand?

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg 

 

46) Anne - Hans Faber

Bijzonder mooi geschreven boek van de zoektocht naar Anne Faber, opgetekend door haar oom Hans Faber en met een nawoord van haar vader Wim Faber. De zoektocht wordt in prettig korte hoofdstukken beschreven, wat opvalt bij het lezen is de saamhorigheid van de groep familie, vrienden en bekenden die met zijn allen op zoek gaan naar Anne. De leesclub is erg fijn. Ik gaf het boek 4 sterren en mijn recensie lees je hier. 

 

47) Liefde in de lucht, aflevering 2, stewardess Hannah in Rome - Petra Kruijt

Een leuk vervolg op het eerste deel van deze serie die totaal uit tien delen moet gaan bestaan. In deze aflevering staat het vliegtuig aan de grond in Rome klaar voor vertrek. Leuke gesprekken met passagiers en haar collega en we leren stewardess Hannah weer wat beter kennen. Gewoon een lekker boekje voor tussendoor. Ik gaf het boekje 4 sterren. 

 

48) Aanzoek bij Tiffany's - Sarah Morgan

Nog zo’n boekje voor tussendoor, het deel vóór het eerste deel uit de serie van Midnight in Manhattan cq Veel liefs uit Manhattan. Met deze auteur maakte ik destijds kennis door de leesclub op Hebban met het eerste deel ‘Nachten in New York’ van deze serie. Na deze kennismaking met Sarah Morgan heb ik inmiddels al veel van haar gelezen en al haar boeken komen min of meer op hetzelfde neer maar zijn toch allemaal net even anders. Het is gewoon heerlijk vermaak. Dat was dit dunne boekje dus ook en ik gaf het 4 sterren.  

 

49) Harry Potter en de Relieken van de Dood - J.K. Rowling

Het laatste deel van de Harry Potter serie. Toen mijn dochter interesse kreeg in Harry Potter en in het eerste boek begon te lezen klaagde ze dat het niet opschoot. Toen stelde ik voor om de boeken voor te lezen, iets wat ik toen voor het slapen gaan toch al deed. En zo begon ik dus een jaar of wat geleden met het voorlezen van Harry Potter. In het laatste jaar basisschool vielen er soms al wat voorleesavonden uit en toen ze augustus 2018 dan in de brugklas begon was het eigenlijk, op een heel enkel avondje na, afgelopen met het voorlezen. Toen we afgelopen mei naar de Harry Potter studio’s gingen vonden we het beide toch wel jammer dat we het laatste boek niet uit hadden, ik was bij hoofdstuk 14 blijven steken. Dochterlief stelde een challenge voor; zij zou het boek luisteren en ik zou het lezen en daarna zouden we dan de film kunnen kijken. Dit luisteren wilde ze doen bij de start van haar zomervakantie. Ik zag dat het luisterboek in de vestiging in Amstelveen aanwezig was en nadat zij vrijdag 12 juli haar prachtige rapport had opgehaald troffen we elkaar voor de bibliotheek in Amstelveen. Het luisterboek had zo’n 20 cd’s dus dochter begon meteen te rekenen hoeveel dagen ze zou moeten luisteren. Het was een geluk dat het haar eerste vakantieweek niet zulk best weer was want ze heeft er marathonsessies van gemaakt, ik probeerde haar natuurlijk bij te benen met het lezen, maar dat lukte niet helemaal. Totdat het zaterdag werd, zij wilde per se een film kijken en ik dook mijn boek in. Toen we naar bed gingen bleken we even ver te zijn. Op de zondag werd ik vroeg wakker en dook meteen in mijn boek, lezen gaat toch iets langzamer dan luisteren. In elk geval hadden we beiden voordat we gingen brunchen ons boek uit. Nu konden we dus eindelijk de film gaan kijken!

Het was weer een echt Harry Potter avontuur, overigens wel met veel verklaringen en achtergronden maar veel wat er in de vorige boeken gebeurde krijgt nu een beter plekje. Het epiloog vond ik een mooie toevoeging aan het hele verhaal. Ik gaf het boek 4 sterren. 

 

50) Eerste liefde - Stine Jensen

Een boekje wat in mijn Hebban goodie bag zat welke ik kreeg na de Hebban Meet-Up sessie in Heemstede. Een dun boekje dat ik in een avond uitlas. Ik kende de boeken van Stine Jensen niet, ik kende haar alleen uit ‘Wie is de Mol?’. Ondanks dat ik het niet onaardig vond geloof ik niet dat een filosofisch boekje echt mijn ding is. Ik gaf het 3 sterren.  

 

51) Op klaarlichte dag - Simone van der Vlugt

Toen ik deel zeven van Harry Potter in mijn boekenkast terugzette, dat boek stond stiekem namelijk al op de gelezen boekenplank naast deel zes, viel mijn oog op deze thriller die al weer enige tijd op de ‘nog te lezen boekenplank’ staat. Dus dit boek maar gepakt, zo kom ik wel van die niet gelezen boeken af toch? Ik las bij mijn weten nog niet eerder wat van Simone van der Vlugt en ik weet ook niet of ik snel het andere boek van haar wat nog op mijn ongelezen plank staat zal oppakken. Wellicht moet ik eens een historische roman van haar proberen? Het verhaal is in grote lijnen niet onaardig, maar er staan zoveel fouten in het boek, dingen die niet kloppen, te veel toevalligheden. Helaas dit boek kreeg niet meer dan 3 sterren. 

 

52) ’n Zomerzotheid - Cissy van Marxveldt

Ook dit boek stond op mijn nog te lezen boekenplank, niet dat ik het boek nooit heb gelezen, oh nee ik las het zeker een keer of twee in mijn ‘bakvistijd’. Maar deze mooie herdruk, die ik voor een spotprijsje op de huishoudbeurs kocht afgelopen februari, had ik nog niet gelezen. Mijn 52e boek van dit jaar, mijn challenge is volbracht, dus een mooi boek om te herlezen vond ik. Ik gaf het boek 4 sterren.  

 

53) Op handen gedragen - Thea Zoeteman

Ik ben ingeloot bij de leesclub van dit boek, de leesclub loopt voorlopig nog maar ik heb het boek uit. Ik las nog niet eerder wat van deze auteur. Het boek heeft een simpel taalgebruik en is derhalve zeer makkelijk leesbaar. Ik gaf het boek 4 sterren, mijn recensie plaats ik tegen het einde van de leesclub. 

 

54) Het Achterhuis - graphic novel - Anne Frank, David Polonsky, Ari Folman

Het boek had ik al vaak zien langskomen, toen ik bij Scheltema liep laatst heb ik er nog mee in mijn handen gestaan. De prijs hield me tegen, mede omdat ik het originele boek ‘Het Achterhuis’ al in mijn kast heb staan. Toen ik dan ook op Facebook zag dat De Slegte een partij ‘licht beschadigde’ boeken had binnen gekregen en ze voor € 13,- te koop waren wist ik wat me te doen stond. Ik had mazzel en kocht het laatste boek. Ik las het in een dag uit, het verhaal is natuurlijk bekend en is niet vrolijk, maar deze graphic novel is echt schitterend. De tekeningen zijn zo gedetailleerd en zo mooi, het is een genot om dit boek te lezen. Ik gaf het boek dan ook 4 sterren en heb het in de boekenkast van mijn dochter gezet zodat zij het ook kan lezen. 

 

55) Liefde in de lucht, aflevering 3, stewardess Hannah op Ibiza  - Petra Kruijt

Het derde deel in de serie van Hannah de stewardess. Het boek is heerlijk vrolijk en fris geschreven en geeft weer een leuk kijkje in het leven van Hannah en ditmaal ook in het leven van haar vriendin Myrthe. De schrijfstijl van Petra Kruijt is heel prettig en ik kijk dan ook al weer uit naar het 4e deel in deze serie waarin Hannah naar IJsland gaat.

 

56) De kleine bakkerij aan het strand - Jenny Colgan

Jenny Colgan behoort inmiddels tot een van mijn favoriete auteurs, dus toen ik het leuke artikel over de groepsread van dit boek las was de keuze voor mijn volgende boek snel gemaakt. Ik had het ook niet voor niets al aangeschaft en het stond ook al op mijn lijstje van boeken uit 2019 die ik nog graag wil lezen. Inmiddels ben ik al een stuk op weg in dit boek, of ik het deze maand ook ga uitkrijgen weet ik niet, maar het leeuwendeel lees ik zeker weten in juli vandaar dat het dan ook een plekje op het overzicht van deze maand verdient.

 

57a2bb335008ef21d4f42d3cd13daf78.jpg  

Totaal las ik in juli een kleine 2400 bladzijden, door het mooie weer heb ik meer gelezen dan anders want voor borduren vond ik het steeds veel te warm.

Wat gaat augustus mij brengen? Nou allereerst ga ik een kleine drie weken op vakantie naar Vietnam, of ik de boeken die ik daarvoor geselecteerd heb allemaal ga lezen is nog te bezien, wellicht is een luchtiger boek voor het slapen gaan of aan de zee wel een slimmer plan.

b86c9779985e0595fb8ad6960dc6fa5e.jpg



Reacties op: Wat las deze chick in juli?

Meer informatie

Gerelateerd