Een deugddoende vakantie, verjaardag, 100 ste volger...mei!
Na een deugddoende vakantie in het mooie Italië, heb ik de deur van de kleine wereld terug geopend! Mei bracht ook mijn verjaardag en vrienden brachten een boekentaart, wat deed dit pijn om zo een kunstwerk aan te snijden.
Met mijn verjaardag kwam ook mijn 100-ste volger de kleine wereld van Wendy binnengestapt en natuurlijk hing daar een verrassing voor mijn volgers aan vast. Volgende week gaat de onschuldige hand van mijn dochter beslissen wie er een pakje in de brievenbus mag verwachten, spannend (ja zelf voor mij, ik zou het iedereen gunnen)!
Welke boeken kwamen mijn ogen voorbij in mei?
Zwanenzang - Loes den Hollander:
****Mijn buddyread met Joella, voor mij was deze auteur geen onbekende. Een echte psychologische thriller al denk ik dat het verhaal eerder geschreven is voor een vrouwelijk publiek. Misschien een klein minpuntje, in het laatste hoofdstuk bleef het verhaal wat hangen en bleef ik wat op mijn honger zitten, het plot maakte dit dan weer goed.
Tegenspel (deel 2 de groene bloem trilogie) - Floortje Zwigtman:
*****De maandelijkse buddyread met mijn kwebbelmaatje Karin, ik denk dat deze zin alles verwoordde “waar ik van het eerste deel genoot, zet ik dit deel bij mijn favorieten”, ik zie al uit naar deel 3.
Challenge: #400-499 pagina’s
Tegewoordig heet iedereen sorry - Bart Moeyaert:
****Wat een prachtig boekje over één dag in het leven van de 12-jarige Bianca, dit kan ik enkel verwoorden met “subliem”, de zweem verdriet, worstelen met het leven hangen over het verhaal, geen moeilijke woorden maar simpele zinnen. Je hebt geen handleiding nodig om je te wentelen in het hoofd van Bianca.
Challenge: #de zeven Hebban genreclubs – jeugdliteratuur club/ #de tien kleuren – groen
Vluchteling - Alan Gratz:
****Met dit boek heb ik de challenge ingevuld van mei, link naar de actualiteit en wat een aanrader! De auteur zet hier een verhaal neer over drie personages die op de vlucht zijn, drie tijdlijnen, toch personages die op het einde van het verhaal verweven worden met elkaar. Drie personages met hun eigen karakter, hoe verder je vordert in het verhaal merk je al de littekens die de vlucht achterlaat.
Challenge: #challenge mei – lees een boek met een link naar de actualiteit/ #7 werelddelen – Cuba, Azië, Syrië, Noord-Amerika
Morgen mag ik uit de kast - Orthillie Bailley:
***Het boek start met een voetnoot van de uitgeverij, een voetnoot die ons al probeert wakker te schudden, want het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. Ik moest me wel aanpassen aan de schrijfwijze, je kruipt in het hoofd van de 5-jarige Jantje die als straf van zijn stiefvader in de kast wordt gezet. Angst krijgt hier een stem, afwisselend met wat er in de keuken gebeurt, geen boek voor gevoelige lezers, een wreed en realistisch verhaal.
Wit konijn / rode wolf - Tom Pollock:
***Een boektip dat ik van Karin kreeg, spanning ten top! In het begin had ik persoonlijk wel wat moeite met de schrijfwijze en ik spreek hier zeker niet over een pageturner dat je even tussendoor kan lezen, een boek dat wel wat concentratie vergt omdat de auteur je telkens weer op een verkeerd spoor zet, wat is nog waar?
Kattentijd - Ellen Verstrepen:
**Een boek dat ik samen met de Hebbanisten mocht lezen voor een leesclub, natuurlijk ben ik enthousiast gestart, leuke cover, korte inhoud die me direct in de ban had en wat een titel! Ik heb me er spijtig genoeg moeten doorworstelen, de leesclub is nog volop aan de gang en ik denk dat ik niet de enige kattin ben die met dit gevoel achterblijft. Miauw!
Wat me vooral bij blijft in mei is dat een cover of een achterflap je echt op het verkeerde been kan zetten, positief of negatief, ik laat me soms wel leiden door een cover, jullie ook?