Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...

op 01 november 2019 door

In oktober sprong voor mij vooral het nieuwe boek van Griet Op de Beeck eruit, een boek waar ik als fan al even op zat te wachten. Niet-lezers snappen niet dat je fan kan zijn van een auteur, wij als Hebbanisten snappen dat gegeven en het wachten (dat wachten duurt precies eeuwen) op een nieuw boek van onze lievelingsauteurs. Auteurs waar ik vooral naar opkijk, fan van ben, een beetje mee dweep zijn Griet Op de Beeck, Khaled Hosseini, Herman Koch en Liane Moriarty, Ish Ait Hamou.

Maar goed nu mijn leeslijst van oktober?

Let op mijn woorden - Griet Op de Beeck:

*****Als fan van Griet Op de Beeck begon ik natuurlijk met heel hoge verwachtingen en ik sloeg het boek toe en werd even stil. Wat een realistisch gegeven heeft de auteur hier neergezet, ik denk dat voor sommige lezers stukken van het personage Lise herkenbaar zijn. Haar eenzaamheid, leven, denkwijze wordt verwoord met vergelijkingen die onder je huid kruipen en je als lezer niet loslaten.
Griet Op de Beeck gaat hier nog verder dan al haar andere boeken, schrijfervaring zal hier zeker mee te maken hebben, ik was fan, blijf fan en zie al uit naar het derde deel. Mevrouw Op de Beeck you did it again!

De sekte herrijst - Mariette Lindstein:

***Dit is deel 2 van de trilogie van Lindstein, dit deel kan je meer onder het genre thriller plaatsen dan het eerste deel, sommige stukken waren zeer wreed en aangrijpend, sommige stukken nemen je bij je strot als lezer. Het verhaal kabbelt op sommige momenten wat verder, ik verloor af en toe zelf mijn concentratie, zeker geen slecht boek en ik ga zeker het derde deel lezen.

Blauw - J.B. Hathewine:

***Ik kreeg de kans om het boek "blauw" via het selpub café te lezen, het eerste wat in mijn oog sprong was de prachtige cover, lay-out van het boek. Blauw is het debuut van twee Vlaamse vriendinnen. Het begin van dit boek benam me de adem en het kroop tot diep onder mijn huid, de angst om iemand te verliezen is zo goed verwoord. Natuurlijk als Antwerpse is het altijd fijn om doorheen het verhaal door je eigen stad te wandelen, de hersenspinsels van de personages die tevens schuin gedrukt werden vond ik zeker een pluspunt. Een klein minpuntje was dat sommige situaties vrij voorspelbaar waren en niet zo realistisch overkwamen, te veel toeval kroop doorheen het boek.

Breng me terug - B.A. Paris:

***Toen ik startte aan het boek, had ik snel een gevoel dat de zinnen een opsomming van feiten waren. Het zijn meer losse zinnen waar een verhaal van gemaakt is, toch eens je gewoon bent aan deze schrijfwijze, duikel je in een verhaal met geheimen en een verrassende wending.

Donker water - Robert Bryndza:

****Wat hou ik van de Erika Foster boeken, telkens slaagt de auteur erin om de sluier op te lichten van de demonen van inspecteur Foster (deel 3 van de Foster reeks), maar ook haar leven te verweven met toch een spannend verhaal. Ik zeg spannend maar verwacht ook niet dat je zit te trillen op de hoek van je zetel, dit soort verhalen zijn echte psychologische thrillers toch met realistische personages en hun eigen emoties. Beeldend geschreven, zonder dat het saai of langdradig overkomt, grandioos!

Ik ben Malala (jongereneditie) - Malala Yousafzai, Patricia McCormick:

*****Een paar dagen geleden kreeg ik een mail van Hebban, je mag meedoen aan de leesclub ‘Wij zijn gevlucht –Malala Yousafzai’ en natuurlijk ken ik Malala van de documentaires, toch had ik het boek over haar gevecht (recht op onderwijs voor elk meisje in Pakistan) nog niet gelezen, twee dagen later was het uit en had ik stof om over na te denken.

Het boek ik ben Malala jongerenversie is in stand gekomen met de samenwerking van auteur Patricia McCormick, op een nieuwe manier vertelt ze haar verhaal en het verhaal is echt gericht op jongeren. Het herkenbare van de kleine problemen van jongeren, niet uit bed kunnen, het gepest tussen de broers en Malala, de ruzies met haar BFF, deze herkenbare jeugdige problemen maakt het voor de jeugdige lezers heel aantrekkelijk. Je kijkt vooral door haar ogen, eerst door de ogen van een kind.  Later in het boek door de ogen van een puber, spijtig genoeg een puber die een heel ontwikkeling heeft doorgemaakt en een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. De politieke ontwikkelingen in het land zijn niet ingewikkeld maar op een vrij makkelijke verstaanbare manier uitgelegd. Ik vind het een echte must read voor al onze jongeren, leerrijk, niet moeilijk en vlot leesbaar, met een boodschap van het moedige meisje Malala.

Nooit meer bang - Gabsy Rasters:

****Dit is een verhaal met heel wat psychologische thema's, bindingsangst, schuldgevoel, traumaverwerking maar ook afsluiten en doorgaan op een mooie, broze manier. De auteur weet het gevoel van onwetendheid tot bij de lezer te brengen, in vorm van smsjes die de vrouwen naar elkaar sturen, ook de vriendschap tussen de vrouwen wordt mooi verweven in een redelijk beladen emotioneel verhaal. Een boodschap die de auteur voor mij goed weergaf is ook al ben je sterk (zoals de vrouwelijke personages) af en toe mag je je gordijn opendoen en verdriet en gemis toelaten, misschien een mooie boodschap naar de maatschappij toe? Het enige minpuntje dat ik had was op een zeker moment zakte het verhaal een beetje weg naar het zeemzoete maar ja ik ben nu juist een lezer die van dit gegeven niet zo fan van is.

Nu natuurlijk mijn vraag voor jullie en met mijn inleiding is het niet zo een verrassing:

Wie is jullie lievelingsauteurs?

 

 

 



Reacties op: Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd