Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx

op 26 augustus 2019 door

Na mijn artikel https://www.hebban.nl/spot/de-kleine-wereld-van-wendy/nieuws/strijd, buddyreads…een sprong in het duister, wou Esther deze sprong zeker maken en natuurlijk spring ik altijd graag mee. Eerst samen onze lange lijst bespreken van onze vergeten boeken in huis, met het resultaat dat we Scoop! – Iris Houx beiden hadden liggen. Een feelgood van de bovenste plank.

Korte inhoud:

Esmée is afkomstig van het kleine dorp Avier, maar woont nu in de grote stad. Haar vriendinnen denken dat ze een managementfunctie heeft bij Moo Moo Media, een van de grootste medicaconcerns van het land. Dat ze bij Moo Moo werkt dat klopt, de functie totaal niet, ze is media-assistente, toch houdt ze zich vast aan haar leugen…tot één van haar vriendinnen Jasmijn de managementfunctie krijgt en ze baas wordt over Esmée, hoe gaat ze deze leugen volhouden. Dan ziet Esmée haar kans om een carrière op te bouwen, als een bekende tv-ster moet onderduiken. Waar gaat ze voor kiezen, de liefde, vriendschap of een carrière waar ze altijd van heeft gedroomd?

Onze verwachtingen:

Esther: Ik ben enthousiast geraakt voor dit boek dankzij de Boekentipper op Hebban. Daarbij kreeg ik een aantal leestips van Guy Doms. Waaronder dus Scoop! van Iris Houx. Houx omschrijft het boek als vlot, humoristisch en meeslepend met een flinke dosis liefde. Ze wilt geen doorsnee chicklit schrijven. Dat trekt mij aan! Door een aantal lezers wordt Houx schrijfstijl vergeleken met die van Sophie Kinsella. En aangezien ik Sophies boeken graag lees, verwacht ik dat ik ga genieten van Scoop!  

Ik verwacht een Feelgood-verhaal waar verschillende levenslessen uit te halen zijn. De hoofdpersoon schijnt in het verhaal een aantal keuzes te maken die verkeerd uitpakken en waar ze zichzelf mee in de knel werkt. Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken en of Esmée (de hoofdpersoon) haar leven weer op de rit krijgt. Wat vast wel het geval zal zijn, want het is een Feelgood, en die sla je altijd met een goed gevoel dicht.

Wendy: Scoop heb ik al veel voorbij zien komen, als ik de cover al bekijk denk ik aan een echt feelgood verhaal en zeker voor een vrouwelijk publiek. Trouwens op basis van de cover een zeer aantrekkelijk boek. Misschien met een vleugje humor en niet te veel van het zeemzoete (daar hou ik trouwens niet zo van). Zoals jij al schrijft misschien toch met een thema of levenslessen dat zou altijd een extra zijn. Volgens mij ook een pageturner en niet te zwaar beladen, ik ben echt nieuwsgierig naar dit boek, is het de cover dat me zo aantrok of het feit dat ik het boek zoveel heb voorbij zien komen op Hebban! Dat het een debuut is, maakt het eens zo aantrekkelijk!

We besloten het boek in twee delen te lezen en dat ging zeer vlot, zegt misschien al genoeg over het boek.

Deel 1 (tot hoofdstuk 33)

Wendy: Ik vind het echt een beeldend geschreven verhaal en zeker voor vrouwelijke lezers. Ik heb tussendoor toch wel wat moeten lachen, wat leuk zijn de hersenspinsels van het hoofdpersonage. Ze is zo charmant, grappig maar tevens zo sarcastisch! Wat mij wel opviel in het begin van het verhaal waren de merken die voorbij kwamen, Chanel, Louboutins, het gaf wel een beeld in welke materialistisch wereld Esmée leeft.

Esther: Ik vlieg echt door het verhaal heen. Ik heb al meerdere keren bijna hardop moeten lachen. Het is echt een hilarisch verhaal en heerlijk droog geschreven. Je leest precies wat er in het hoofd van Esmée omgaat en dat is ontzettend leuk. Ik vind de schrijfwijze ook erg origineel. Wat mij betreft een boek dat uniek is binnen zijn soort. Het verhaal is ook beeldend geschreven. Maar gelukkig zonder onnodig veel details of achtergronden. Je ziet in je hoofd gewoon hoe het zich afspeelt. Geweldig! Het verhaal leest erg vlot en makkelijk en is heerlijk om te ontspannen. Als je begint met lezen, zit je gelijk weer in het verhaal. Ik wil dat dit heerlijke verhaal nooit gedaan is. Haha. Als ik het lees, voel ik mij met recht FEELGOOD.  Ik ben benieuwd wat Esmée allemaal nog te wachten staat!

We sprongen niet in deze buddyread maar vlogen er gewoon doorheen!

Wat vonden we van heel het verhaal?

Wendy: Subliem! Fantastisch! Wat een feelgood gevoel geeft dit verhaal, liefde en een zoektocht naar jezelf worden verweven in een mooi en humoristisch verhaal. Soms liet het hoofdpersonage me denken aan Bridget Jones, haar impulsiviteit, haar gedachtegang (dat toch soms heel realistisch was). Je kan niet anders dan van dit hoofdpersonage te houden. Ik vind het trouwens zeer filmisch geschreven zonder dat het langdradig word. Ik kan enkel maar met superlatieven smijten en heb geen enkel minpuntje gevonden, ik geef dit boek vijf sterren één van de betere feelgoods dat ik heb gelezen.

Esther: Ik vond het boek geweldig, één van de betere boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Ik heb zelden zo moeten lachen om een verhaal. Wat een leuke meid is Esmée. En wat kan Iris Houx heerlijk origineel schrijven. Het boek leest als een speer zonder ook maar één moment te vervelen. Houx heeft mij tot het laatste moment in spanning gehouden over met welke liefde Esmée zou eindigen. Rik of Hugo? Eerst dacht ik Rik, dan toch Hugo, of toch Rik...? Leuk gedaan! Het boek heeft zelfs mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Er zijn goede lessen te leren over lef & zelfvertrouwen. Dat is mooi verweven in dit boek.

Kortom: Scoop is op en top Feelgood. Veel humor maar ook met een mooie levensles. Echt een aanrader! Ik heb ook geen enkel minpuntje gevonden. Ik geef ‘Scoop’ 5 sterren én een plekje tussen mijn favoriet.

We waren eensgezind met onze vijf sterren! Hebben jullie dit boek al gelezen of staat het op jullie leesplanning (deze twee buddys raden jullie dit fantastisch feelgood verhaal aan)?

Esther & Wendy

ddd228520cec49016455ff366ecc3520.png

 



Reacties op: Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx

Meer informatie

  Lachen is gezond!


  Joella & Wendy duiken in speel met vuur - Tess Gerritsen


  De maand van de waarheid: januari


  En daar ging challenge 1: You - Caroline Kepnes


  Wees lief voor jezelf + winnaars winactie


  December en de deal met manlief!


  Winactie literaire juweeltjes!


  De klevers van 2019 in de wereld van Wendy


  Een adventsdeurtje openen bij Hebban is altijd een ontdekking


  November, een maand met veel drank!


  Karin en Wendy zeggen NEE tegen pesten!


  Teleurgesteld sloot ik mijn vergeten boek...


  Kattengespin van Joella & Wendy 'winter in het kattencafé - Mellisa Daley'


  Een blik op het nieuwe boek van Ish Ait Hamou 'het moois dat we delen'


  De symptomen van Wendy en haar vergeten boeken!


  Leeslijst oktober, het gevoel van fan zijn versus de kleine wereld...


  Strooien met sterren versus de kleine wereld van Wendy


  Joella & Wendy wriemelen tussen de kevers....


  challenge geschiedenis versus de kleine wereld


  Terug in Hebbanland en mijn leeslijst van september!


  Tweestrijd en vier vliegen in één klap


  Mijn menu van augustus!


  Esther en Wendy namen een sprong in het duister: Scoop! - Iris Houx


  Een kattenpoot, veel gespin en een buddyread van Joella en Wendy!


  Augustus challenge: DIVERSITEIT!


  Juli, de maand waar ik in mijn eigen val van enthousiasme liep!


  De buddys verdiepen zich in de jeugd van Little Tree - Forrest Carter


  challenge juli "lees een waargebeurd verhaal"


  Buddyreads...een sprong in het duister


  Joella en Wendy bleven kleven aan HARS - Ane Riel


Gerelateerd

Over

Iris Houx

Iris Houx

Iris Houx (1975) debuteerde in juni 2016 bij The House of Books met de feelgood ...